Friday, October 5, 2007

NHL (1)...

Edmonton – San Jose 3–2
(0–0, 0–0, 2–2, 0–0, 1–0)

Tredje perioden: 0–1 (0.26) Patrick Marleau (Joe Thornton, Craig Rivet), 1–1 (1.37) Tom Gilbert (Andrew Cogliano, Sam Gagner), 2–1 (2.51) Kyle Brodziak (Sheldon Souray, Marty Reasoner), 2–2 (19.49) Joe Thornton (Craig Rivet, Marc-Edouard Vlasic) spel sex mot fyra.

Straff: 3–2 Jarret Stoll.

Skott: 25–30 (7–9, 4–4, 11–15, 3–2).

Utvisningar: Edmonton: 8 x 2 min, 1 x 5 min. San Jose: 8 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place)

Målvakter: Edmonton: Dwayne Roloson 93,3%, istid 64.42, San Jose: Evgeni Nabokov 92,0%, istid 64.24

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 0, 2, +1, 19.07
Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 1, 0, 0, 17.43
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 17, 0, 5.39

Efter två händelsefattiga perioder så var det rena ketchupeffekten i inledningen av den tredje perioden med tre mål på mindre än tre minuter. Matchen mellan Edmonton Oilers och San Jose Sharks var fram tills dess mållös och den andra perioden var allt annat än en sprudlande offensiv hockeyperiod. Lagen sköt tillsammans åtta skott på mål. Som så ofta i täta matcher så behövs ett mål och när centern Patrick Marleau spräckte Dwayne Rolosons nolla så lyftes matchen upp på en högre nivå. Oilers vände matchen och såg ut att gå mot segern, men med 11 sekunder kvar kvitterade Joe Thornton, 28, för bortalaget och tystade publiken i Rexall Place.

Målet kom när backen Sheldon Souray satt utvisad för Oilers och Sharks hade kallat Nabokov till båset. Matchen gick via en mållös förlängning till straffavgörande och där satte Robert Nilsson en av Oilers straffar innan Jarret Stoll slog in den avgörande straffen inför en nöjd hemmapublik. Oilers nye lagkapten Ethan Moreau är ännu inte tillbaka efter att ha träffats av en puck på foten under försäsongen. 37-årige Jeremy Roenick debuterade för Sharks och spelade därmed för sin femte NHL-klubb i karriären.