Tuesday, October 16, 2007

NHL (6)...

Vancouver–San Jose 2–4
(0–0, 1–1, 1–3)

Andra perioden: 1–0 (3.04) Taylor Pyatt (Brad Isbister, Markus Näslund) spel fem mot fyra, 1–1 (14.52) Steve Bernier (Patrick Marleau, Evgeni Nabokov) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–2 (2.33) Joe Pavelski (Craig Rivet, Joe Thornton) spel fem mot fyra, 1–3 (3.45) Joe Thornton (Ryane Clowe, Jonathan Cheechoo), 1–4 (5.53) Jonathan Cheechoo (Christian Ehrhoff, Ryane Clowe), 2–4 (13.17) Henrik Sedin (Daniel Sedin, Ryan Kesler) spel fem mot fyra.

Skott: 26–34 (8–6, 8–15, 10–13)

Utvisningar: Vancouver: 6 x 2 min, 2 x 5 min, 2 x 10 min, San Jose: 9 x 2 min, 2 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place)

Målvakter: Vancouver: Roberto Luongo 88,2%, istid 60.00, San Jose: Evgeni Nabokov 92,3%, istid 59.31

Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 7, +1, 9.57

Målvakten Evgeni Nabokov, 32, låg bakom San Jose Sharks seger över Vancouver Canucks i General Motors Place. Nabokov var magnifik under de två första perioderna och såg till att Sharks hade ett bra utgångsläge inför den tredje perioden. I inledningen av den sista perioden fick Sharks även fart på offensiven och satte tre mål – bakom hemmamålvakten Roberto Luongo – inom loppet av 3.20. Daniel Sedin var en av flera hemmaspelarna som blev frustrerade av Nabokovs storspel.

Högerforwarden Jonathan Cheechoo, 27, har haft en svag inledning på säsongen och inledde matchen i tredjeformationen, men blev i den andra perioden uppflyttad till förstafemman igen och svarade senare för ett mål och en målgivande passning. Sharks kontrollerade matchen efter de tre snabba målen och Henrik Sedins reducering var för lite, för sent. 21-årige backen Alexander Edler blev innan matchen uppkallad från AHL-laget Manitoba Moose för att ersätta skadade Lukas Krajicek. Canucks back Sami Salo, 33, kastade gipset efter skadan på försäsongen och kan vara tillbaka inom en vecka.