Monday, October 8, 2007

NHL (3)...

Colorado – San José 6–2
(2–0, 0–1, 4–1)

Första perioden: 1–0 (15.18) Joe Sakic (Paul Stastny, John-Michael Liles), spel fem mot fyra, 2–0 (17.53) Milan Hejduk (Joe Sakic, Paul Stastny), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (7.47) Ryane Clowe (Joe Pavelski, Christian Ehrhoff).

Tredje perioden: 3–1 (0.51) Paul Stastny (Milan Hejduk, Jordan Leopold), 4–1 (2.47) Milan Hejduk (Ryan Smyth, Paul Stastny), 5–1 (7.48) Marek Svatos (Jeff Finger, Tyler Arnason), 6–1 (8.06) Ryan Smyth (Paul Stastny), 6–2 (17.53) Ryane Clowe (Steve Bernier, Matt Carle), spel fem mot fyra.

Skott: 25–26 (11–7, 3–12, 11–7)

Utvisningar: Colorado: 1x5, 7x2, San José: 1x5, 8x2.

Publik: 15,876 (i Pepsi Center, Denver)

Målvakter: Colorado: Peter Budaj 92,3%, San José: Evgeni Nabokov (istid 48.06) 73,9%, Dimitri Patzold (istid 11.47) 100%

Matchen:

Colorado hemmabesegrade San José med 6–2 i NHL-ishockeyns enda match under natten till måndagen. Colorado dominerade första perioden och tog ledningen med 2–0 efter säsongens första mål av både Milan Hejduk och Joe Sakic. I andra perioden tog San José initiativet och reducerade men Colorado kunde stänga igen och kom ut till tredje perioden i ledning. I tredje perioden avgjordes det snabbt Colorado gjorde fyra mål på åtta minuter. Matchens lirare var Paul Stastny med fem poäng.