Saturday, October 6, 2007

NHL (2)...

Vancouver – San Jose 1–3
(0–3, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (5.30) Joe Thornton (Christian Ehrhoff, Kyle McLaren), 0–2 (11.48) Jeremy Roenick (Torrey Mitchell, Doug Murray), 0–3 (15.20) Jeremy Roenick (Doug Murray, Milan Michalek).

Tredje perioden: 1–3 (5.56) Brendan Morrison (Mason Raymond, Mattias Öhlund).

Skott: 23–31 (8–13, 8–9, 7–9).

Utvisningar: Vancouver: 7 x 2 min, San Jose: 4 x 2 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place)

Målvakter: Vancouver: Roberto Luongo 90,3%, istid 57.21, San Jose: Evgeni Nabokov 95,7%, istid 59.28

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 1, 4, 2, 0, 24.36
Markus Näslund, f, Vancouver 0, 0, 2, 0, -3, 15.39
Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 0, 2, 0, 0, 18.22
Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 0, 2, 2, 0, 17.38
Doug Murray, b, San Jose 0, 2, 0, 0, +3, 20.20

San Jose Sharks svarade för en imponerande förstaperiod i GM Place. Joe Thornton gav bortalaget ledningen redan efter 5.30 då han satte 1-0 efter en kontring. Den 37-årige veteranen Jeremy Roenick ökade på till både 2-0 och 3-0 i en härlig offensiv period av hajarna från San Jose. Roenicks mål var hans 496:e och 497:e och han är på god väg att nå den imponerande milstolpen 500 mål i NHL. Henrik Sedin hade Canucks bästa läge i den första perioden, men lyckades inte överlista målvakten Evgeni Nabokov.

Svenske backen Doug Murray, 27, noterades för två målgivande passningar. Det var första gången han svarade för två assist i en och samma NHL-match. Canucks hade ändrat i kedjeformationerna från förra säsongen och rookien Mason Raymond spelade tillsammans med Daniel och Henrik Sedin i förstafemman, medan Ryan Shannon spelade med Markus Näslund, 34, och Ryan Kesler i andrafemman.