Friday, October 19, 2007

NHL (7)...

San Jose–Detroit 2–4
(1–0, 1–2, 0–2)

Första perioden: 1–0 (03.20) Mike Grier 1 (Marc-Edouard Vlasic, Kyle McLaren), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 1–1 (04.37) Niklas Kronwall (–), 1–2 (09.29) Henrik Zetterberg 6 (Brian Rafalski, Chris Osgood), 2–2 (15.31) Jonathan Cheechoo 2 (Matt Carle, Ryane Clowe.

Tredje perioden: 2-3 (07.34) Matt Ellis (Brian Rafalski), 2-4 (10.40) Pavel Datsyuk 2 (Henrik Zetterberg, Brian Rafalski), spel 5 mot 3.

Skott: 25–27 (8–3, 11–12, 6–12)

Utvisningar: San Jose: 7 x 2 min, 1 x 5 min, Detroit: 7 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 85,2%, istid 59.12, Detroit: Chris Osgood 92,0%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid
Nicklas Lidström, b, Detroit 0, 0, 6, 0, -1, 29.52
Andreas Lilja, b, Detroit 0, 0, 1, 2, +1, 19.11
Niklas Kronwall, b, Detroit 1, 0, 3, 4, +1, 19.58
Tomas Holmström, f, Detroit 0, 0, 1, 0, +1, 16.47
Henrik Zetterberg, f, Detroit 1, 1, 4, 0, 0, 25.03

En ny fantastisk match av Henrik Zetterberg. Och två nya poäng för NHL:s poängkung gör att "Z" gjort poäng i samtliga matcher denna säsong. Zetterberg verkar får infinna sig att bli utbuad när han spelar på bortaplan eftersom han är det största hotet mot en hemmaframgång. Så även i San Jose i morse.

- Så är det. Han spelar hårt och gör mål. Då blir han lätt utbuad, men vi älskar honom, sa Detroitbacken Niklas Kronwall i den andra periodpausen där "Z" gett Red Wings ledningen med 2-1.

Även Kronwall gjorde mål i den perioden - hans första för säsongen.

- Jag hade en chans att skjuta strax innan, sedan fick jag en ny chans. Lite tur, då den studsade på ett ben och gick in, sa Kronwall.

En annan svensk hjälte var Nicklas Lidström, som trots en revbensskada spelade halva (!) matchen.