Tuesday, October 23, 2007

NHL (9)...

Calgary–San Jose 1–4
(0–1, 0–2, 1–1)

Första perioden: 0–1 (19.24) Ryane Clowe (Jeremy Roenick, Joe Thornton) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (7.16) Milan Michalek (-)spel fyra mot fem, 0–3 (16.22) Steve Bernier (Craig Rivet, Matthew Carle) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–4 (5.33) Milan Michalek (Jeremy Roenick, Christian Ehrhoff), 1–4 (17.27) Daymond Langkow (Kristian Huselius, Dion Phaneuf)

Skott: 19–20 (5–12, 7–7, 7–1).

Utvisningar: Calgary: 4 x 2 min, 2 x 5 min, 1 x 10 min, San Jose: 5 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miikka Kiprsuoff 83,3%, istid 36.22 (15 räddningar) Curtis McElhinney 50,0%, istid 23.38 (1 räddning), San Jose: Evgeni Nabokov 94,7%, istid 59.58

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kristian Huselius, f, Calgary 0, 1, 1, 0, -1, 18.38
Marcus Nilson, f, Calgary 0, 0, 1, 0, 0, 17.12
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 5, 0, 14.40

Calgary Flames fick ett mål bortdömt efter 16:01 av den första perioden och det var ett tungt domslut för hemmalaget. Eric Godard, 27, fick först målet, men efter videogranskning bedömdes det att han rört armen mot pucken och slagit in den med avsikt och målet dömdes därmed bort. Tre minuter senare tog istället San Jose Sharks ledningen då Ryan Clowe överlistade Miikka Kiprusoff, 30. I den andra perioden jagade Flames en kvittering och ett bra läge dök upp under ett tidigt power play.

Hemmalaget satsade på fyra forwards på isen, men det offensiva draget betalade sig inte då vänsterforwarden Alex Tanguay tappade pucken på blålinjen och Milan Michalek fick fritt fält fram mot Kiprusoff och satte 2-0.
Det avgörande målet kom efter 16:22 då Steve Bernier överlistade Kiprusoff som därefter byttes ut mot Curtis McElhinney, 24. McElhinney fick en lugn afton och hade bara två skott mot sig under de dryga 23 minuterna han spelade, ett av dom gick dock förbi honom och in i nät. Flames högerforward Owen Nolan spelade sin 1 000:e match och hyllades av bägge lagen innan matchen. Nolan spelade tidigare i Sharks och gjorde då 568 matcher för dom, med det ligger han på tredje plats i klubbens maratonlista över flest spelade matcher.