Tuesday, October 30, 2007

NHL (12)...

Dallas–San Jose 2–4
(1–1, 1–0, 0–3)

Första perioden: 1–0 (10.20) Mike Ribeiro 4 (Philippe Boucher, Jere Lehtinen), 1–1 (12.11) Christian Ehrhoff 1 (Jonathan Cheechoo, Pat Rissmiller)

Andra perioden: 2–1 (05.14) Matt Niskanen 1 (Mike Modano, Todd Fedoruk)

Tredje perioden: 2–2 (11.53) Devin Setoguchi 1 (Joe Thornton, Matt Carle), 2–3 (14.27) Devin Setoguchi 2 (Joe Thornton, Milan Michalek), 2–4 (14.44) Steve Bernier 3 (–)

Skott: 29–35 (10–16, 9–9, 10–10)

Utvisningar: Dallas: 3 x 2 min, 2 x 5 min, San Jose: 2 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 546 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Marty Turco 88,6%, istid 58.45, San Jose: Evgeni Nabokov 93,1%, istid 59.34

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid
Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 2, 0, –2, 17.22
Loui Eriksson, b, Dallas 0, 0, 1, 0, –1, 12.22
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, –2, 12.23

Matchen:

Åtta minuter in i tredje perioden, vid läget 2–1, utvisades San Joses Craig Rivet två minuter för en tripping på svensken Loui Eriksson. Dallas skapade flera bra lägen för att avgöra matchen, men Sharks målvakt Evgeni Nabokov var omutlig i det numerära överläget och 2–1 stod sig när Rivet kom in efter 10.10. Drygt fyra minuter senare hade San Jose gjort tre mål och vänt matchen! Devin Setoguchi gjorde både 2–2 och 3–2. Detta var den 20-årige kanadensarens första NHL-match. Ett minne för livet. Dallas Mike Modano noterades för en assist – hans 1231:a poäng i NHL. Nu är 37-årige Modano bara en poäng efter Phil Housley som innehar poängrekordet för USA-födda spelare.