NHL (23)...

San José–Los Angeles 2-3
(1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (3.58) Joe Thornton 9 (Marc-Edouard Vlasic)

Andra perioden: 1-1 (10.39) Anze Kopitar 10 (Dustin Brown) spel fyra mot fem, 1-2 (17.54) Patrick O’Sullivan 5 (Brad Stuart, Tom Preissing)

Tredje perioden: 2-2 (3.41) Craig Rivet 1 (Sandis Ozolinsh, Patrick Marleau) spel fem mot fyra.

Straffar: 2-3 Dustin Brown.

Skott: 36-31 (10-8, 8-11, 16-9, 2-3)

Utvisningar: San José: 6 x 2 min, Los Angeles: 4 x 2 min.

Publik: 17 071 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 93,5 istid 65.00 (29 räddningar). Los Angeles: Jason LaBarbera 94,4 % istid 65.00 (34 räddningar)

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San José 0, 0, 1, 2, -1, 18.01

Den före detta Södetäljespelaren Anze Kopitar fortsätter att ha en lysande NHL-karriär. 20-åringen sköt ett mål under ordinarie matchtid och satte sedan ytterligare en puck när Los Angeles Kings vann matchen via straffar. Slovenen, som snittar över 20 minuters istid per match, är uppe i tio mål och 21 poäng på 24 matcher den här säsongen. Det gör honom till lagets interna poängkung, en poäng före Alexander Frolov och Mike Cammalleri, som bägge missade nattens match på grund av skador. Segern gör att Los Angeles kan lämna över jumboplatsen i Wester conference till Edmonton Oilers.