NHL (16)...

Anaheim–San Jose 3–2
(0–1, 1–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (10.32) Torrey Mitchell 1 (Mike Grier, Jeremy Roenick)

Andra perioden: 1–1 (12.30) Ryan Getzlaf 5 (Corey Perry, Mathieu Schneider), 1–2 (19.15) Joe Thornton 6 (Craig Rivet, Joe Pavelski) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (5.56) Andy McDonald 3 (Todd Marchant, Kent Huskins)

Straff: 3–2 Ryan Getzlaf.

Skott: 26–24 (3–9, 11–7, 9–7, 3–1)

Utvisningar: Anaheim: 6 x 2 min, San Jose: 1 x 2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 91,7%, istid 64.54, San José: Evgeni Nabokov 92,3%, istid 64.54

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 0, 0, 0, 21.31
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 0, +1, 10.26

Prestigemötet mellan lagen från Kalifornien gick hela vägen till straffavgörande där Ryan Getzlaf och Andy McDonald överlistade Evgeni Nabokov, 32. Getzlaf och McDonald var även Anaheim Ducks målskyttar under ordinarie tid och blev tillsammans med målvakten Jean-Sebastien Giguere matchhjältar. Det var dock bortalaget som kändes som vinnare under större delen av matchen. Rookien Torrey Mitchell gav Sharks ledningen i den första perioden och när centern Joe Thornton, 28, satte 2-1 i numerärt överläge med 45 sekunder kvar av den andra perioden såg det ur som om hajarna skulle ta hem matchen, men ankorna ville annat. Mötet mellan lagen var det första av hela åtta stycken denna säsong. Veteranen Jeremy Roenick, 37, jagar sitt 500:e mål, men lyckades inte överlista Jean-Sebastien Giguere med något av sina tre skott på mål.