NHL (17)...

San Jose–Phoenix 4–1
(0–1, 2–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (9.00) Steven Reinprecht 5 (Peter Mueller, Shane Doan)

Andra perioden: 1–1 (3.11) Devin Setoguchi 3 (Joe Pavelski, Joe Thornton), 2–1 (6.35) Jeremy Roenick 5 (-)

Tredje perioden: 3–1 (5.26) Torrey Mitchell 2 (Christian Ehrhoff), 4–1 (10.29) Sandis Ozolinsh 1 (Joe Thornton) spel fyra mot tre.

Skott: 28–23 (7–8, 14–9, 7–6)

Utvisningar: San Jose: 3 x 2 min, Phoenix: 5 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 95,7%, istid 60.00 Phoenix: Alexander Auld 85,7%, istid 59.53

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, +1, 14.07
Mikael Tellqvist, mv, Phoenix reserv
Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 2, 0, -1, 10.45
Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 0, 0, -1, 12.05

När San Jose Sharks vände 0-1 till seger med 4-1 mot Phoenix Coyotes var det en spelare som hyllades mer än de andra. Inte nog med att Jeremy Roenick, 37, satte det matchavgörande 2-1-målet i den andra perioden, målet var också hans 500:e NHL-mål i karriären. Coyotes inledde matchen bra, men efter Devin Setoguchis kvittering blev det mer och mer Sharks match. Roenicks ledningsmål kom efter ett misstag av Coyotes målvakt Alexander Auld som tappade in pucken i mål.

- Jag kan tänka mig att det kommer visas en del på tv, sa Auld till AP efter matchen.

Matchen blev avbruten några minuter medan Roenick hyllades av publiken, medspelarna och även några av motståndarna. Det tog honom 19 år att nå den historiska milstolpen och efter att hyllningarna ebbat ut såg det nästan ut som om han skulle bryta ihop på bänken. Roenick gav efter matchen pucken till Sharks general manager Doug Wilson.

- Det var mitt sätt att tacka honom för att han gav mig chansen, sa matchhjälten.