Thursday, November 29, 2007

Lars Vet Inte...

Träffade Sys idag och hennes barn, Vanja. Satte oss och fikade på ett café och pratade om vad som hänt senast vi träffades. Hur som helst så sa hon att de söker folk på hennes jobb, de är en bistådsorganisation och de söker då folk som har hand om telefonbiten. Det som gör mig lite smått tveksam är ju att det är provisionsbaserat. De två-tre första veckorna får man dock en liten fast lön i timmen men sen gäller det att ragga folk och få de att ge pengar. Jag behöver ha något att göra och det handlar inte om så många timmar i veckan och det är bättre än inget kanske. Det var någon som jobbat där i 3 år och drar in ca 7000-8000 i månaden om det var efter skatt eller inte kom jag inte ihåg men hon jobbade bara 12 timmar i veckan om jag förstod det hela rätt och pluggade vid sidan av.

Problemet är ju bara att det kanske tar lite tid innan man börjar få in lite pengar och frågan är bara är det värt att sitta och ringa folk kanske 12 timmar i veckan för nästan inga pengar alls till en början. Som jag förstod det så läggar man själv upp sina timmar, så det är väl bra att det är flexibelt men ah är lite små tveksam. Skulle ju underlätta ifall man har någon slags inkomst att visa på, blir lättare att kanske få lägenhetsvisningar och lägenhet samt att det är bra med pengar om det ändå inte är så mycket. Andra saker som är positivt med jobbet är ju att det är ju trots allt välgörenhet man jobbar med, det är ju inte att man ringer och prackar på folk telefoner eller dylikt även om folk i allmänhet inte är så förtjust i telefonförsäljning, kommer inte ihåg rätta ordet för det jag skulle göra men ahh skit samma.

Fan gick upp sent idag, har inte pluggat något än och har framförallt inte varit och sagt till om spisen. Det är bara det att jag blir så jävla seg efter jag varit ute oavsett hur länge man är ute och oavsett hur mycket man dricker, det är fan ganska jobbigt och man känner sig som en slacker. Har ju verkligen försökt nu det senaste att vara duktig, hålla mig borta från dåliga influenser och det har gått hyffsat ändå. Blir dock lätt så att man lättare släpper på tyglarna när man är med folk, som en ursäkt för att piffa till det lite. Hjälper ju knappast när pappa kommer förbi med en lite Nobless ask, tog ut den ur kylen och tänkt att det är lika bra att trycka i sig resten nu så slipper man gå och små äta hela tiden. Det är ju knappast så att inte äta de är ett alternativ, de finns där, då skall de ätas.

No comments: