Thursday, November 15, 2007

NHL (19)...

Dallas–San Jose 3–4
(1–3, 0–0, 2–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (09.33) Torrey Mitchell 3 (Jeremy Roenick), 1–1 (15.49) Jere Lehtinen 5 (Brenden Morrow, Mike Modano), 1–2 (18.04) Devin Setoguchi 6 (Joe Thornton), 1–3 (19.03) Patrick Marleau 4 (–)

Tredje perioden: 2–3 (05.33) Brenden Morrow 8 (Jere Lehtinen, Mike Ribeiro), spel 5 mot 4, 3–3 (06.31) Niklas Hagman 8 (Antti Miettinen, Jussi Jokinen)

Straff: Devin Setoguchi.

Skott: 29–25 (9–9, 9–7, 8–7, 3–2)

Utvisningar: Dallas: 5 x 2 min, San Jose: 3 x 2 min.

Publik: 17 682 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Marty Turco 88,0%, istid 65.00, San Jose: Evgeni Nabokov 89,7%, istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 2, +3, 18.44

Efter en trög start av hemmalaget, och målvakten Marty Turco, kom Dallas mer och mer in i matchen.
San Joses 1–0-mål var ett direkt misstag av Turco som inte lyckades få undan pucken bakom mål. Den damp ned till Torrrey Mitchell som enkelt kunde slå in den i mål. Efter Jere Lehtinens kvittering gjorde San Jose ytterligare två snabba mål i slutet av den första perioden. Och efter en mållös andra period där Sharks kontrollerade ytorna och begränsade Dallas anfallare såg matchen ut att vara avgjord.

Då exploderade hemmalaget i den sista perioden. San Jose trycktes tillbaka och mängder av chanser skapades framför Evgeni Nabokov. Till slut kom också utdelningen. 2–3 genom Brenden Morrow och sedan ett helfinskt kvitteringsmål (Hagman, Miettinen och Jokinen fick poängen). De två målen kom inom loppet av en minut. Trots mängder av chanser för båda lagen resten av perioden och förlängningen gick dramat till straffar. Där var Turco åter svagare och både Devin Setoguchi och Patrick Marleau lyckades överlista honom.