NHL (13)...

San Jose–Los Angeles 2–5
(1–0, 0–3, 1–2)

Första perioden: 1–0 (15.22) Patrick Marleau 3 (Steve Bernier, Jeremy Roenick)

Andra perioden: 1–1 (1.43) Mike Cammalleri 11 (Tom Preissing, Alexander Frolov), 1–2 (14.36) Matt Moulson 1 (Michal Handzus), 1–3 (18.40) Dustin Brown 5 (Anze Kopitar, Mike Cammalleri)

Tredje perioden: 1–4 (6.10) Ladislav Nagy 3 (Alexander Frolov, Lubomir Visnovsky), 2–4 (18.47) Joe Thornton 5 (Milan Michalek, Devin Setoguchi), 2–5 (19.04) Dustin Brown 6 (Mike Cammalleri) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 47–30 (21–10, 14–15, 12–5).

Utvisningar: San Jose: 1 x 2 min, Los Angeles: 5 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 86,2%, istid 59.45, Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 95,7%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen

Los Angeles Kings har verkligen kommit igång och nu storspelar även andremålvakten Jean-Sebastien Aubin, 30. Aubin inledde säsongen svagt, men visade borta mot San Jose Sharks vilken kapacitet han har och räddade 45 skott. Sharks dominerade de två första perioderna och hade efter 40 spelade minuter skjutit 35 skott på mål. Ställningen var dock 3-1 till Kings som vände ett 0-1–underläge efter den första perioden.

– Vi behövde en bra match av Aubin och det fick vi. Alla vet att Sharks är ett riktigt bra lag, sa Kings coach Marc Crawford till AP.

Hemmapubliken fick innan matchen hälsa en gammal bekant välkommen tillbaka. Backen Sandis Ozolinsh, 35, skrev tidigare på dagen på ett kontrakt med Sharks och återvände därmed till klubben som han spelade för 1992-95. Matt Moulsen gjorde mål i sin NHL-debut efter att i torsdags – på sin 24:e födelsedag – ha kallats upp från AHL-laget Manchester Monarchs.

– Det kändes bra ute på isen och jag fokuserade bara på mitt spel, sa Moulsen.

Kings vänsterforward Raitis Ivanans fick en puck i ansiktet i den första perioden och kom inte tillbaka i spel.