Friday, November 16, 2007

NHL (20)...

Phoenix–San Jose 0–6
(0–2, 0–1, 0–3)

Första perioden: 0–1 (04.21) Jeremy Roenick 6 (–), 0–2 (11.23) Pat Rissmiller 1 (Patrick Marleau, Doug Murray)

Andra perioden: 0–3 (08.23) Joe Pavelski 3 (Steve Bernier, Christian Ehrhoff), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 0–4 (02.12) Joe Pavelski 4 (Patrick Marleau, Christian Ehrhoff), spel 5 mot 4, 0–5 (03.18) Devin Setoguchi 7 (Joe Thornton), 0–6 (13.59) Steve Bernier 4 (Patrick Marleau, Pat Rissmiller)

Skott: 15–30 (6–14, 6–8, 3–8)

Utvisningar: Phoenix: 5 x 2 min, San Jose: 6 x 2 min.

Publik: 12 953 (i Jobing.com Arena)

Målvakter: Phoenix: Alex Auld 83,3%, istid 28.23 Mikael Tellqvist 75,0%, istid 31.37, San Jose: Evgeni Nabokov 100%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid
Mikael Tellqvist, mv, Phoenix – se ovan.
Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 1, 2, –4, 12.26
Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 2, 2, –2, 13.00

Usch, vilken mörk kväll för Wayne Gretzkys manskap. Och oj, vilken mörk kväll för lagets svenska spelare.
Fredrik Sjöström hade det tungt. På drygt tolv minuters spel var han inne på fyra av San Joses mål. Till råga på allt satt Sjöström utvisad då när Joe Pavelski satte 3–0 i mitten av den andra perioden och definitivt punkterade matchen. Då gav även målvakten Alex Auid upp och gav plats för Mikael Tellqvist. Men även ”Tellan” tvingades släppa in tre baljor och slutade på svaga 75,0 i räddningsprocent. San Joses målvakt Evgeni Nabokov hade det betydligt lugnare när han fixade karriärens 37:e nolla. Phoenix mäktade bara med att avlossa 15 skott under hela matchen.

– Han behövde inte göra många räddningar, men de han gjorde hade han koll på och såg skotten. Grabbarna framför honom gjorde ett bra jobb, sa San Joses coach Ron Wilson.

Coyotes coach Wayne Gretzky var besviken – igen.

– Vi behöver få våra offensiva killar att hitta spelet och det sker inte just nu och har inte skett på två och en halv match. För att lyckas måste du vara kreativ och vi har inte varit det överhuvudtaget på två matcher, sa Gretzky.

Phoenix fortsätter därmed som jumbo i Western Conference med bara 14 poäng efter 17 spelade matcher. För San Jose ser det ljusare ut – nattens seger var den fjärde raka.