NHL (21)...

San Jose–Anaheim 1–2
(0–1, 0–0, 1–0, 0–0, 0–1 )

Första perioden: 0–1 (15.24) Chris Kunitz 7 (Francois Beauchemin, Ryan Getzlaf)

Tredje perioden: 1–1 (07.03) Torrey Mitchell 4 (Sandis Ozolinsh, Jeremy Roenick)

Straff: 1–2 Corey Perry.

Skott: 29–29 (11–8, 5–11, 9–7, 4–3).

Utvisningar: San Jose: 3 x 2 min, Anaheim: 4 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 96,6%, istid 65.00, Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 96,6%, istid 65.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/–, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 18.09
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 0, 1, 0, –1, 20.54

Mästarna Anaheim verkar ha kommit i gång. I morse kom fjärde raka segern – den längsta sviten denna säsong.
Efter att ha tagit ledningen i den första perioden genom Chris Kunitz höll Ducks undan tills 13 minuter återstod av matchen. San Joses Torrey Mitchelll kvitterade och sedan följde 18 mållösa minuter innan Corey Perry avgjorde straffläggningen.

Perry åkte ut långt på höger sidan innan han svepte in mot mål och lyfte en backhand över den sprattlande Evgeni Nabokov. Nabokov och hans kollega Jean-Sebastien Giguere i Anaheim-kassen var orsaken till den målfattiga tillställningen. Men på slutet var Giguere den något vassare. Han tog samtliga tre hemmastraffar.