Friday, December 7, 2007

Still Here...

Tog en lite sovmorgon idag och gött var det, gick upp tjugo över sju. Har fått en ny skåpslucka och sagt till om dörren till trappuppgången så förhoppningsvis är det någon som tar sig en titt på den. Det blir nog att lägga in en bang på skolan idag, sov typ under hela filmen igår och eftersom vi skall diskutera den idag så känns det ganska meningslöst. Får försöka skriva på tentan istället, hur bra det nu kommer gå.

Tio:trettio, asså jag får mer eller mindre panikångest när jag försöker läsa texten. Vet att börjar jag väl få en liten flytande text så är jag igång men jag vill bara verkligen fly. Den fråga jag har börjat med så skall jag diskutera:

3. I The New European Cinema är den röda tråden visualiseringen av det förflutna i viss 80-90-tals film, sambanden mellan platser, rum och minnet,
den nationella filmens roll som kulturskapare/bärare/förmedlare i en tid av förändrade gränser och politiska omvälvningar.
Återge de stora linjerna (välj antingen a eller b!) 800-1200 ord.

B. Med avstamp i tysk film. Diskutera kring den tyska stumfilmen, 70-talets "nya
film", hur man förhåller sig till filmiska traditioner och bilden av Tyskland som framträder i 80-90-talets filmer. Knyt även an till minst två andra källor från kurslitteraturen (varav en måste vara The Oxford History of World Cinema).
Relatera till
film/filmcitat från delkursen.

- Jäääiieee...
*klappar med händerna*

Jag har börjat skriva och svara på hur bilden av Tyskland framträder i filmer från 80-90-talet. Jag har hela 140 ord av 800-1200 ord på denna fråga men det blir säkert bra, skall diskutera film och läsa lite mer ur böcker osv. så de så. Jag har ju börjat lite i alla fall men jag behöver ju gärna fortsätta, har ju en hel del att läsa det är bara så jävla svårt. Dels är det svårt att väl komma igång, svår text och sen är jag bara jag, det är en jävla kamp men tentan kommer lämnas in och det innan klockan tolv:nollnoll på måndag.

No comments: