Friday, December 28, 2007

Dagen Efter Igår...

Dagens Nyheter:

"Allah-förbud väcker ilska. Malaysia förbjuder ickemuslimer uttala ordet Allah. Beslut från ministeriet för inre säkerhet." - Dn.se, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=728523

Asså så jävla mycket frågetecken på detta.

"Han får heta "Bajen" Namntriden över för familjen Holmberg-Enqvist. Deras son får heta Bajen, har länsrätten nyligen bestämt." - Dn.se, http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=728535

Fair enough, vill de döpa sin son till Bajen i mellannamn så visst men varför får man inte som biologisk kvinna ändra sitt namn till Gösta ? Asså Maria som är ett ganska vanligt namn för kvinnor i detta landet är ett ganska vanligt mansnamn i många katolska länder så varför vara så jävla bitchig om det ? Är det inte dags att se över Sveriges lagstiftningar och uppdaterar de med dagens samhällsklimat ? Vi borde värka för en mer könsneutrala lagstiftningar. Kan citera från Namnlags Ändring Nu:
"Som situationen är idag ska det mycket till för att en person ska få ta sig ett “könskonträrt” namn. Endast en transsexuell som genomgått könskorrigerande kirurgi får göra det. Det finns fall där personer fått tilstånd att göra det i förväg, under behandlingens gång, med intyg från läkare. En person som av någon anledning väljer att inte genomgå “full” behandling, eller som inte genomgår behandling alls, har idag inga möjligheter att få byta till ett “könskonträrt” namn.

För dessa gäller det att stå kvar med sitt gamla namn i papperna och riskera att bli “outad”, eller att ta sig ett könsneutralt namn. Problemet med de könsneutrala namnen, som godkänns av Patent- och Regiastreringsverket, är att de är relativt få. Listan på godkända könsneutrala namn innehåller ett par hundra. Det gör att det är svårt att hitta ett som passar, och därför finns det de som väljer att behålla sitt gamla namn trots risken för trakasserier."

No comments: