Thursday, December 27, 2007

NHL (36)...

Los Angeles-San Jose 2-3
(0-2, 1-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (09.02) Milan Michalek 11 (Sandis Ozolinsh, Patrick Marleau), 0-2 (12.17) Joe Pavelski 8 (Marcel Goc)

Andra perioden: 1-2 (06.18) Rob Blake 3 (Alexander Frolov, Ladislav Nagy), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1-3 (03.24) Milan Michalek 12 (Joe Thornton, Christian Ehrhoff), 2-3 (19.32) Lubomir Visnovsky 3 (Rob Blake, Anze Kopitar), spel 5 mot 4.

Skott: 31-31 (10-11, 9-12, 12-8)

Utvisningar: Los Angeles: 6x2 min, San Jose: 6x2 min, 1x10 min.

Publik: 18 118 (i Staples Center)

Målvakter: Los Angeles: Jason LaBarbera 77,8%, istid 12.17 Los Angeles: Jean-Sebastien Aubin 95,5%, istid 46.32, San Jose: Evgeni Nabokov 93,6%, istid 59.24

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen.

San Jose tog en ny bortaseger och slog nytt klubbrekord - nattens vinst var den sjunde raka på bortaplan. Samtidigt var det den åttonde raka förlusten för Los Angeles - den sämsta svit laget haft sedan 2003/04 då de förlorade säsongens sista elva matcher.
Mannen bakom att dessa två sviter höll (i LA:s fall inte bröts) var Milan Michalek. Den 23-årige tjecken gav San Jose ledningen i den första perioden och styrde senare in Joe Thorntons skott till matchavgörande 3-1 i början av den tredje perioden. Los Angeles coach Marc Crawford blev utbuad när coacherna presenterades tillsammans med startfemmorna inför första nedsläpp. Det verkar som om fansen tålamod med Crawford och Kings usla spel tagit slut. Crawford bytte ut målvakten Jason LaBarbera efter att denne släppt in två mål på nio skott under de första tolv minuterna. Men inte ens Jean-Sebastien Aubins storspel resten av matchen hjälpte bottenlaget som till råga på allt bara har fyra segrar på de 22 senaste matcherna - två av dessa har kommit i San Jose (!).