NHL (28)...

San Jose-Buffalo 1-7
(1-0, 0-4, 0-3)

Första perioden: 1-0 (14.01) Sandis Ozolinsh 2 (Joe Pavelski, Patrick Marleau)

Andra perioden: 1-1 (04.06) Ales Kotalik 9 (Derek Roy), 1-2 (07.33) Tim Connolly 4 (-), spel 4 mot 5, 1-3 (12.26) Michael Ryan 2 (Adam Mair, Toni Lydman), 1-4 (17.14) Paul Gaustad 4 (Brian Campbell, Tim Connolly), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1-5 (12.32) Derek Roy 10 (Drew Stafford, Brian Campbell), 1-6 (16.11) Paul Gaustad 5 (Maxim Afinogenov, Nolan Pratt), 1-7 (17.43) Thomas Vanek 9 (Nathan Paetsch, Jason Pominville), spel 5 mot 4.

Skott: 22-34 (6-10, 9-15, 7-9)

Utvisningar: San Jose: 4x2 min. Buffalo: 7x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 84,0%, istid 39.52 Dimitri Patzold 66,7%, istid 20.00, Buffalo: Ryan Miller 95,5%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, -1, 19.23

Snacka om berg- och dalbana i Kalifornien när det gäller Buffalo.
För två dagar sedan förlorade laget i Los Angeles med 8-2. I natt började det också illa i San Jose med underläge 1-0 (Sandis Ozolinsh) efter den första perioden. Men sedan exploderade Sabres. 0-1 blev till 4-1 efter andra perioden och till slut 7-1 när fyrverkeriet var över i HP Pavilion. Sabres mål fördelas mellan sex olika spelare. Bara Paul Gaustad lyckades näta två gånger - ett mål på Evgeni Nabokov och ett på hans ersättare i tredje perioden, Dimitri Patzold.

- Vi ville sätta högt tempo i dag och vi höll i det hela matchen. Mot Los Angeles spelade vi individuell hockey, i dag var det en kollektiv insats. Det var en stor seger, sa Paul Gaustad till AP.

San Jose är NHL:s bästa bortalag, men i hemmaarenan har laget det märkligt svårt. Hittills har Sharks bara vunnit fyra matcher hemma - det sämsta facit tillsammans med Washington.

- Jag vet inte om det brast i förberedelserna eller vad, men vi kom inte ut till match i kväll. Vi gjorde för många misstag och var inte skärpta. Det måste bli mycket bättre, sa San Joses målskytt Sandis Ozolinsh om den bleka insatsen.