NHL (35)...

San Jose–Anaheim 2–5
(0–1, 0–2, 2–2)

Första perioden: 0–1 (17.57) Chris Pronger 7 (Samuel Påhlsson)

Andra perioden: 0–2 (10.32) Corey Perry 19 (Ryan Getzlaf, Chris Pronger) spel fem mot fyra, 0–3 (11.33) Chris Kunitz 12 (Scott Niedermayer).

Tredje perioden: 1–3 (3.17) Patrick Marleau 7 (Milan Michalek, Christian Ehrhoff) spel fem mot fyra, 1–4 (4.01) Todd Bertuzzi 5 (Kent Huskins), 2–4 (11.40) Marcel Goc 1 (Mike Grier, Marc-Edouard Vlasic), 2–5 (18.55) Sean O'Donnell 2 (-) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 29–24 (12–9, 7–9, 10–6)

Utvisningar: San Jose: 7 x 2 min, Anaheim: 8 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 82,6%, istid 59.50, Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 93,1%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Samuel Påhlsson, f, Anaheim 0, 1, 1, 4, +1, 19.12

Anaheim Ducks tog sin andra seger i HP Pavilion inom loppet av fem dagar. I tisdags vann Duck med 2-0 över San Jose Sharks och på lördagen blev siffrorna 5-2 efter att bortalaget avgjort matchen med tre mål under den första halvan. Backen Chris Pronger, 33, gav gästerna ledningen i slutet av den första perioden och det tog tillfälligt musten ur hemmapubliken som buat ut Pronger varje gång han rört pucken ända sedan Prongers dagar i St Louis Blues (1995-2004). Sharks Patrick Marleau reducerade i inledningen av den tredje perioden, men Todd Bertuzzi ökade på till 4-1 bara 44 sekunder senare. Målet var en revansch för Bertuzzi som missade en straff i den första perioden. Segern innebär att Ducks gick upp på samma poäng som Sharks i Pacific Division. Lagen är tre poäng bakom ledande Dallas Stars. Sharks bänkade inför matchen backen Doug Murray, 27, vars två misstag i lagens senaste möte gav matchens bägge mål.