NHL (38)...

Nashville-San Jose 2-5
(0-1, 2-1, 0-3)

Första perioden: 0-1 (10.25) Marcel Goc 2 (Patrick Marleau, Steve Bernier)

Andra perioden: 1-1 (01.07) J.P. Dumont 11 (Alexander Radulov, Radek Bonk), 2-1 (06.31) Kevin Klein 1 (Greg Zanon), 2-2 (12.04) Craig Rivet 2 (Milan Michalek, Joe Thornton)

Tredje perioden: 2-3 (04.00) Matt Carle 2 (Milan Michalek, Steve Bernier), spel 5 mot 4, 2-4 (08.25) Torrey Mitchell 7 (Pat Rissmiller), 2-5 (14.16) Steve Bernier 9 (Matt Carle, Joe Thornton)

Skott: 21-29 (5-10, 10-9, 6-10)

Utvisningar: Nashville: 4x2 min. San Jose: 6x2 min.

Publik: 13 298 (i Sommet Center)

Målvakter: Nashville: Chris Mason 82,8%, istid 59.53, San Jose: Evgeni Nabokov 90,5%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen.

Sannsagan San Jose fortsätter. På bortaplan, alltså. I natt kom sannslösa nionde raka segern.
Det definitiva rycket kom i den tredje perioden när hajarna gick från 2-2 till 5-2 och dominerade händelserna på isen. Steve Bernier blev bäste poängplockare med ett mål (avslutande 5-2) och två assist (till Marcel Gocs 1-0 och matchavgörande 3-2 av Matt Carle).

– Vi måste har tålamod på bortaplan. Predators gjorde två snabba mål på oss, men vad hände? Jo, vill höll oss till vårt spel och det fungerar, sa Marcel Goc till AP.

2-2-målskytten Craig Rivet sammanfattade San Joses hemlighet på bortais.

– I vårt lag känner vi stolthet i att spela defensivt i första hand, sa Rivet.

Nashvilles coach Barry Trotz skyllde förlusten på målvakten Chris Mason.

– Jag tycker inte att målvaktsspelet i den tredje perioden var vad du behöver. Men vi kan också beskylla alla spelare för alla förluster. Alla måste bidra, sa Barry Trotz.