NHL (29)...

San Jose–Minnesota 4–1
(1–0, 3–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (2.39) Joe Pavelski 6 (Craig Rivet, Joe Thornton)

Andra perioden: 2–0 (4.17) Mike Grier 5 (Torrey Mitchell, Patrick Rissmiller), 3–0 (8.48) Steve Bernier 6 (Marcel Goc), 4–0 (13.17) Steve Bernier 7 (Joe Pavelski, Patrick Marleau) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (10.58) Branko Radivojevic 3 (Pavol Demitra, Marian Gaborik) spel fem mot fyra.

Skott: 30–37 (8–10, 15–9, 7–18).

Utvisningar: San Jose: 4 x 2 min, 2 x 5 min, Minnesota: 4 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 17 064 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 97,3%, istid 60.00, Minnesota: Niklas Bäckström 86,7%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 2, 0, 15.37
Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 1, 0, -2, 22.51

Matchen:

Evgeni Nabokovs fantastiska målvaktsspel låg bakom San Jose Sharks seger över Minnesota Wild. Den 32-årige målvakten från Kazakstan räddade totalt 36 skott och gjorde bortalaget riktigt frustrerade. Segern grundlades i den andra perioden då hemmalaget gjorde tre mål inom loppet av nio minuter. I den sista perioden backade Sharks hem och försvarade ledningen.

Wild lyckades bara överlista Nabokov en gång trots 18 skott på mål under slutperioden. Segern var den femte på de sex senaste matcherna för hajarna som dock trivs bättre på bortaplan än hemma i HP Pavilion. Endast fem segrar har bärgats på 13 hemmamatcher och man är därmed ett av de svagaste lagen i ligan på hemmais.