Friday, December 21, 2007

NHL (34)...

San Jose–Phoenix 2–3
(0–0, 0–0, 2–2, 0–0, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (0.33) Michael York 5 (Steven Reinprecht, Ed Jovanovski) spel fem mot fyra, 1–1 (2.14) Torrey Mitchell 6 (Mike Grier, Patrick Rissmiller), 2–1 (7.59) Jeremy Roenick 7 (Sandis Ozolinsh, Joe Thornton) spel fem mot tre, 2–2 (19.18) Shane Doan 9 (Ed Jovanovski) spel fyra mot fem.

Straff: 2–3 Peter Mueller.

Skott: 38–37 (15–16, 7–11, 13–9, 3–1)

Utvisningar: San Jose: 6 x 2 min, 3 x 5 min, Phoenix: 9 x 2 min, 4 x 5 min, 2 x 10 min.

Publik: 17 136 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 94,6%, istid 64.45, Phoenix: Ilya Bryzgalov 94,7%, istid 64.16

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 5, +1, 16.31
Mikael Tellqvist, mv, Phoenix se ovan
Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 0, 0, 0, 1706
Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 3, 0, 0, 15.09

Efter åtta raka förluster mot
San Jose Sharks så vann äntligen Phoenix Coyotes över hajarna igen. Det var dock oerhört nära att det gick precis som vanligt. Shane Doan, 33, lyckades kvittera till 2-2 med bara 42 sekunder kvar av den tredje perioden och målet kom dessutom i numerärt underläge då Keith Ballard satt i utvisningsbåset. Sharks Patrick Marleau var sekunder senare nära att avgöra matchen för gästerna, men Ilya Bryzgalov räddade. I förlängningen hade bortalaget ett skott i stolpen, men det var inte Sharks kväll. Matchen var – speciellt under de första två perioderna – en härlig målvaktsduell mellan Bryzgalov och Evgeni Nabokov. Nabokov hade hållit nollan i över 271 minuter när Michael York äntligen överlistade honom i början av den tredje perioden. Det var den längsta tid någon målvakt nollat motståndarna sedan 1998 då Buffalo Sabres Dominik Hasek höll nollan mot New York Rangers i över 281 minuter. Joe Thornton, 28, noterades för sin 700:e NHL-poäng i och med assisten på Jeremy Roenicks mål.