Thursday, December 6, 2007

NHL (26)...

Dallas–San Jose 2–3
(0–1, 1–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (18.15) Jonathan Cheechoo 4 (Joe Thornton) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (3.31) Trevor Daley 1 (Mattias Norström), 1–2 (6.02) Patrick Marleau 5 (Joe Thornton, Doug Murray)

Tredje perioden: 2–2 (6.08) Mike Modano 9 (Loui Eriksson, Matt Niskanen), 2–3 (11.24) Joe Thornton 12 (Milan Michalek, Christian Ehrhoff)

Skott: 19–28 (5–12, 7–10, 7–6)

Utvisningar: Dallas: 5 x 2 min, San Jose: 2 x 2 min.

Publik: 17 318 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Marty Turco 89,3%, istid 58.44, San Jose: Evgeni Nabokov 89,5%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 1, 0, 0, +1, 11.03
Mattias Norström, b, Dallas 0, 1, 0, 2, 0, 15.22
Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 17.21
Doug Murray, b, San Jose 0, 1, 1, 0, +2, 17.44

Mattias Norström, 35, gjorde comeback efter sin ansiktsskada och spelade sin första match på en månad. ”Notan” – som missade 13 matcher under skadeperioden – satt utvisad då Jonathan Cheechoo, 27, gav bortalaget ledningen efter att ha slagit in pucken bakom Marty Turco. Backen Nicklas Grossman såg ut att ha pucken under kontroll då Cheechoo slog till. Målet var endast Cheechoos fjärde denna säsong och han har varit en stor besvikelse efter att ha gjort 37 mål förra säsongen och hela 56 mål säsongen 2005-06. Mattias Norström tog ”revansch” för utvisningen då han assisterade till Trevor Daleys kvittering i den andra perioden. Matchens store lirare i dubbelbemärkelse var dock Sharks Joe Thornton som var inblandad i alla tre målen. Efter att ha passat fram till de två första avgjorde Thornton matchen då han satte 3-2 med mindre än nio minuter kvar av den tredje perioden.

- Thornton var skillnaden i matchen, sa Stars coach Dave Tippett till AP.

Segermålet kom efter att tjecken Milan Michalek spelat in pucken framför mål.