Friday, December 14, 2007

NHL (30)...

San Jose–Vancouver 5–2
(2–0, 1–0, 2–2)

Första perioden: 1–0 (11.40) Milan Michalek 10 (Joe Thornton) spel fem mot fyra, 2–0 (19.34) Patrick Marleau 6 (Marcel Goc, Christian Ehrhoff)

Andra perioden: 3–0 (12.42) Joe Pavelski 7 (Curtis Brown, Craig Rivet)

Tredje perioden: 3–1 (5.09) Henrik Sedin 6 (Lukas Krajicek, Mason Raymond), 3–2 (10.06) Trevor Linden 3 (Alex Burrows, Alexander Edler), 4–2 (10.47) Joe Thornton 13 (Devin Setoguchi), 5–2 (11.47) Steve Bernier 8 (-)

Skott: 23–17 (6–4, 7–6, 10–7)

Utvisningar: San Jose: 2 x 2 min. Vancouver: 3 x 2 min.

Publik: 17 175 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 88,2%, istid 60.00, Vancouver: Curtis Sanford 75,0%, istid 32.42 (9 räddningar), Vancouver: Drew MacIntyre 81,8%, istid 27.18 (9 räddningar)

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 0, 1, 2, -1, 17.48

San Jose Sharks kommer att tillhöra toppen av Western Conference i år. Laget spelar riktigt bra och kunde relativt bekvämt besegra Vancouver Canucks med 5-2. Canucks ser slitna ut för tillfället, men gjorde en kraftansträngning att målmässigt komma ikapp i den tredje perioden. Mål av Henrik Sedin och Trevor Linden reducerade Sharks tremålsledning till en skör ledning, men individuella misstag av bortalaget ställde till det på slutet och Sharks utnyttjade dom lägena. Det finns många bra målvakter i NHL, men en som verkligen inte får den uppmärksamhet som han förtjänar är Evgeni Nabokov. Den 32-årige målvakten från Kazakstan tog sin 17:e seger för säsongen, men han nämns inte ofta bland alla andra toppmålvakter som Brodeur, Luongo, Lundqvist, Vokoun, Thomas och Gerber.

– Vi var inte bra. Vi spelade som om vi inte hade någon kraft alls, men vi har sagt att vi inte ska använda skador och spelschemat som ursäkter, sa Canucks lagkapten Markus Näslund till AP.

Canucks spelade sin sjätte match på nio dagar.