Sunday, December 16, 2007

NHL (31)...

San José–Dallas 2–4
(1–0, 1–3, 0–1)

Första perioden: 1–0 (7.54) Devin Setoguchi 8 (Joe Thornton, Craig Rivet) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (4.52) Brenden Morrow 12 (Mike Ribeiro, Matt Niskanen), 2–1 (5.37) Patrick Rissmiller 2 (Mike Grier, Torrey Mitchell), 2–2 (10.44) Mike Ribeiro 16 (Brenden Morrow, Sergei Zubov) spel fem mot tre, 2–3 (16.56) Antti Miettinen 5 (Mike Modano, Sergei Zubov) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (19.19) Steve Ott 3 (Loui Eriksson) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 18-22 (4-5, 9-8, 5-9)

Utvisningar: San José: 8 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Dallas: 7 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San José: Evgeni Nabokoc 85,7% istid 59.26, Dallas: Marty Turco 88.9% istid 59.54

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San José 0, 0, 1, 0, -1, 13.39
Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 18.38
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 1, 1, 0, 0, 11.44
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 8.40

Dallas fick slita hårt för sitt 1–1, och när man väl fick det gjorde Patrick Rissmillers något turligt 2–1 direkt efteråt. Det kändes som att allt gick San Josés väg, men Rissmillers mål blev i stället starten på Dallas vändning.
I spel fem mot tre tryckte Mike Ribeiro in kvitteringen och vändningen fullbordades i och med Antti Miettinens läckra styrning på Mike Modanos skott. Detta efter mycket vackert Dallas-spel. Loui Eriksson fick sånär sätta spiken i kistan, men han missade öppet mål, pucken studsade i sargen och Steve Ott fick äran att fastställa slutresultatet. Eriksson fick därmed en assist som tröst för det missade målet.