Thursday, January 31, 2008

NHL (51)...

Calgary–San Jose 5–4
(0–1, 3–0, 2–3)

Första perioden: 0–1 (10.39) Patrick Marleau 9 (Sandis Ozolinsh, Evgeni Nabokov)

Andra perioden: 1–1 (6.04) Owen Nolan 10 (Alex Tanguay, Craig Conroy), 2–1 (6.26) Wayne Primeau 1 (Dustin Boyd), 3–1 (17.35) Dion Phaneuf 7 (Adrian Aucoin, Jarome Iginla)

Tredje perioden: 4–1 (0.57) Owen Nolan 11 (-), 4–2 (2.44) Tomas Plihal 1 (Steve Bernier, Sandis Ozolinsh), 5–2 (10.45) Owen Nolan 12 (Alex Tanguay, Craig Conroy), 5–3 (18.00) Patrick Rissmiller 6 (Mike Grier), 5–4 (18.59) Jonathan Cheechoo 10 (Milan Michalek, Jeremy Roenick) spel sex mot fyra.

Skott: 29–31 (8–7, 9–12, 12–12)

Utvisningar: Calgary: 5 x 2 min, 1 x 5 min, San Jose: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miikka Kiprusoff 87,1%, istid 60.00, San Jose: Evgeni Nabokov 82,8%, istid 58.45

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kristian Huselius, f, Calgary 0, 0, 2, 0, 0, 17.17
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 0, +1, 20.48

Veteranen Owen Nolan, 35, svarade för sitt första hattrick sedan oktober 1999 då hans Calgary Flames besegrade San Jose med 5-4. Segern var Flames fjärde i rad och var säkrare än vad siffrorna antyder. Det blev onödigt nervöst för hemmapubliken efter att Sharks reducerat två gånger om under de avslutande två minuterna. Matchen i matchen spelades mellan de två målvakterna med mest speltid i NHL. Både Miikka Kiprusoff och Evgeni Nabokov har startat alla utom en av sitt lags matcher denna säsong. Segern var Kiprusoffs 26:e för säsongen och han är därmed två vinster efter Nabokov som är bäst i den kategorin i ligan. Backen Anders Eriksson, 33, missade sin andra match i rad på grund av sin axelskada.