NHL (43)...

San Jose-Toronto 3-2
(0-1, 0-1, 3-0)

Första perioden: 0-1 (03.19) Nik Antropov 17 (Mats Sundin)

Andra perioden: 0-2 (01.42) Pavel Kubina 3 (Tomas Kaberle, Vesa Toskala), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1-2 (01.09) Patrick Marleau 8 (Joe Thornton, Steve Bernier), spel 5 mot 4, 2-2 (08.31) Craig Rivet 5 (Patrick Marleau, Joe Thornton), spel 5 mot 3, 3-2 (10.21) Joe Pavelski 9 (Jonathan Cheechoo, Matt Carle)

Skott: 35-22 (9-10, 14-6, 12-6)

Utvisningar: San Jose: 3x2 min. Toronto: 4x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 92,0%, istid 60.00, Toronto: Vesa Toskala 91,4%, istid 59.09

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 17.56
Anton Strålman, b, Toronto 0, 0, 0, 0, 0, 12.11
Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 0, 0, -1, 16.05
Mats Sundin, f, Toronto 0, 1, 4, 0, +1, 20.14

Toronto sjunker allt djupare ned i bottenträsket i NHL. I natt kom ännu en förlust - den elfte på de senaste 13 matcherna (!) - och nu höjs fansens röster allt högre att coachen Paul Maurice eller general managern John Ferguson ska få sparken. Eller kanske båda två. Flera tusen Toronto-supportrar var på plats i ”Shark Tank” i natt för att heja fram ett av NHL:s traditionstyngda lag. Och det såg ju bra ut - till att börja med. Toronto hade 2-0 efter de 40 minuters spel efter två snabba mål i inledningen av de båda perioderna. Men sedan kom kollapsen - igen. På mindre än tio minuter gjorde San Jose tre mål bakom förre lagkamraten Vesa Toskala och avgjorde matchen.

Sista satte Joe Pavelski efter 10.21 av den tredje perioden och Sharks har börjat snygga till statistiken på hemmaplan efter att tidigare mer eller mindre förlorat varje match i HP Pavilion. Trots att San Jose nu har tre raka hemmasegrar tillhör de ett av NHL:s sämsta lag (nio vinster totalt) på den fronten. Samtidigt har de chansen att tangera ett NHL-rekord på bortaplan i de två kommande matcherna. Om laget vinner mot Anaheim och Phoenix i de två nästkommande matcherna tangerar de Detroits rekord på tolv raka bortasegrar.