NHL (49)...

San Jose–St Louis 4–1
(0–0, 1–0, 3–1)

Andra perioden: 1–0 (6.57) Milan Michalek 17 (Joe Thornton, Matthew Carle)

Tredje perioden: 2–0 (3.19) Jonathan Cheechoo 8 (Milan Michalek, Joe Thornton) spel fem mot fyra, 3–0 (8.05) Steve Bernier 13 (Patrick Marleau, Craig Rivet), 3–1 (10.45) Brad Boyes 29 (Andy McDonald, Paul Kariya) spel fyra mot tre, 4–1 (15.07) Jonathan Cheechoo 9 (Milan Michalek, Joe Thornton) spel fem mot fyra.

Skott: 26–18 (3–5, 13–7, 10–6)

Utvisningar: San Jose: 8 x 2 min, St Louis: 9 x 2 min.

Publik: 17 142 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 94,4%, istid 59.57, St Louis: Manny Legace 84,6%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 20.29
Christian Bäckman, b, St Louis 0, 0, 0, 0, 0, 15.03

St Louis Blues förlorade igen och laget börjar nu halka efter i slutspelskampen i Western Conference. Borta mot San Jose Sharks förlorades matchen i inledningen av den tredje perioden då hemmalaget gick från 1-0 till 3-0 inom loppet av fem minuter.

– Dom tog över matchen i den andra och tredje perioden och vi såg faktiskt lite trötta ut efter matchen igår mot Vancouver Canucks, sa Blues målvakt Manny Legace till AP.

Högerforwarden Brad Boyes reducerade för bortalaget när han med sitt 29:e mål för säsongen överlistade Evgeni Nabokov, men Jonathan Cheechoo, 27, avgjorde definitivt matchen då han slog in kvällens andra mål med fem minuter kvar av den tredje perioden. Det var första matchen för säsongen som Cheechoo – som säsongen 2005-06 svarade för 56 mål - gjorde två mål