Monday, January 14, 2008

NHL (44)...

Anaheim-San Jose 4-3
(1-2, 1-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (02.11) Jeremy Roenick 9 (Patrick Marleau, Joe Thornton), spel 5 mot 4, 1-1 (08.58) Todd Bertuzzi 7 (Francois Beauchemin, Brandon Bochenski), 1-2 (15.23) Torrey Mitchell 9 (Mike Grier, Douglas Murray), spel 4 mot 5.

Andra perioden: 1-3 (14.02) Milan Michalek 15 (Joe Thornton, Jeremy Roenick), 2-3 (16.55) Corey Perry 24 (Todd Bertuzzi, Ryan Getzlaf)

Tredje perioden: 3-3 (19.32) Doug Weight 8 (Chris Pronger), spel 6 mot 5.

Förlängning: 4-3 (00.33) Francois Beauchemin 2 (Todd Marchant, Scott Niedermayer)

Skott: 29-29 (8-4, 15-11, 5-14, 1-0)

Utvisningar: Anaheim: 4x2 min, San Jose: 6x2 min.

Publik: 17 174 (i Honda Center)

Målvakter: Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 89,7%, istid 59.55, San Jose: Thomas Greiss 86,2%, istid 60.33

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 1, 0, 0, -2, 19.42

San Jose var på jakt efter ett NHL-rekord. Innan nattens match mot mästaren Anaheim hade Sharks tio raka bortasegrar, bara två från att tangera alla tiders rekord (Detroit, tolv segrar).
Och det såg länge ut att bli en elfte seger. San Jose ledde ett tag med 3-1 och hade även 3-2 tills bara 28 sekunder återstod av matchen. Då kvitterade Doug Weight efter att Anaheim tagit ut målvakten Jean-Sebastien Giguere och satt in en extra utespelare. Och bara 33 sekunder in i förlängningen bröts San Joses fina svit när Francois Beauchemin avgjorde med sitt 4-3-mål bakom NHL-debutanten Thomas Greigs (21-åring från Tyskland) i bortalagets mål.

- Vi startade inte matchen på det sättet vi ville. Vissa kvällar spelar vi bra, men vinner inte. I kväll spelade vi inte vår bästa hockey men fick ändå två poäng, sa Francois Beauchemin till AP.

San Joses senaste bortaförlust kom också mot Anaheim då laget förlorade efter straffar den 9 november. Samtliga möten mellan lagen denna säsong har varit målsnåla, tajta tillställningar.

- Jag har spelat mot dem fyra gånger sedan jag kom hit och jag det märks att det är mycket känslor före matchen, sa Doug Weight.