Friday, January 18, 2008

NHL (46)...

San Jose–Dallas 2–4
(1–1, 0–1, 1–2)

Första perioden: 1–0 (6.11) Milan Michalek 16 (Curtis Brown, Alexei Semenov), 1–1 (10.47) Niklas Hagman 16 (Loui Eriksson, Joel Lundqvist)

Andra perioden: 1–2 (14.51) Mike Modano 13 (Loui Eriksson, Niklas Hagman)

Tredje perioden: 2–2 (3.23) Joe Thornton 15 (Milan Michalek), 2–3 (12.54) Mike Modano 14 (Niklas Hagman, Stephane Robidas), 2–4 (17.51) Jeff Halpern 10 (Mike Ribeiro, Brenden Morrow)

Skott: 30–31 (10–5, 9–19, 11–7)

Utvisningar: San Jose: 4 x 2 min, 1 x 5 min, Dallas: 3 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 87,1%, istid 59.31, Dallas: Marty Turco 93,3%, istid 59.30

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 21.01
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 2, 3, 0, +2, 18.59
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 1, 0, 0, 0, 11.16
Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 18.03
Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 18.14

Veteranen Mike Modano, 37, blev stor matchhjälte då han slog in sitt andra mål för kvällen med sju minuter kvar av den tredje perioden. Målet betydde 3-2 och det var sjunde matchen denna säsong som Modano gjorde två mål. Jeff Halpern ökade på till 4-2 i slutminuterna och såg därmed till att Stars för sjätte gången i rad besegrade San Jose Sharks på bortaplan. Skarks har förlorat tre raka matcher – alla mot rivaler i Pacific Division – och vanligtvis stabile målvakten Evgeni Nabokov har sviktat lite på slutet. Loui Eriksson passade fram till Stars första två mål och är uppe i 15 poäng – varav sex mål – denna säsong. Backen Sandis Ozolinsh, 35, var bänkad för sjunde gången på de åtta senaste matcherna.