Wednesday, January 30, 2008

NHL (50)...

Edmonton–San Jose 0–3
(0–0, 0–2, 0–1)

Andra perioden: 0–1 (11.48) Joe Pavelski 11 (Devin Setoguchi, Craig Rivet), 0–2 (19.14) Mike Grier 6 (Patrick Rissmiller, Torrey Mitchell)

Tredje perioden: 0–3 (19.30) Patrick Rissmiller 5 (Mike Grier, Doug Murray) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 13–39 (5–10, 4–21, 4–8)

Utvisningar: Edmonton: 5 x 2 min, San Jose: 5 x 2 min.

Publik: 16 839 (i Rexall Place)

Målvakter: Edmonton: Mathieu Garon 94,7%, istid 58.36, San Jose: Evgeni Nabokov 100%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 1, 2, 0, 13.42
Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 0, 0, 0, 14.06
Doug Murray, b, San Jose 0, 1, 1, 0, +3, 19.04

San Jose Sharks målvakt Evgeni Nabokov, 32, hade en av sina lugnaste kvällar någonsin då Edmonton Oilers besegrades med 3-0. Nabokov behövde bara göra 13 räddningar för att ta sin 40:e nolla i NHL-karriären. Sharks dominerade matchen totalt, men trots Oilers usla offensiv så kändes inte segern säker förrän i slutminuterna. Segern var Sharks tredje i rad efter att innan den segersviten förlorat fyra matcher i rad.