Sunday, January 20, 2008

NHL (47)...

San Jose–Detroit 3–6
(0–1, 2–4, 1–1)

Första perioden: 0–1 (6.53) Henrik Zetterberg 28 (Pavel Datsyuk, Nicklas Lidström)

Andra perioden: 0–2 (0.54) Kris Draper 8 (Daniel Cleary, Nicklas Lidström) spel fyra mot fem, 1–2 (1.26) Devin Setoguchi 9 (Sandis Ozolinsh, Craig Rivet) spel fem mot fyra, 2–2 (7.42) Jonathan Cheechoo 7 (Sandis Ozolinsh, Patrick Marleau) spel fem mot fyra, 2–3 (10.00) Niklas Kronwall 5 (Johan Franzén, Jiri Hudler), 2–4 (13.15) Nicklas Lidström 5 (Daniel Cleary, Brian Rafalski) spel fyra mot tre, 2–5 (15.27) Tomas Holmström 18 (Brian Rafalski, Henrik Zetterberg) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3–5 (0.47) Steve Bernier 12 (Milan Michalek, Sandis Ozolinsh) spel fem mot fyra, 3–6 (8.50) Daniel Cleary 19 (Henrik Zetterberg, Brian Rafalski)

Skott: 18–28 (1–7, 8–17, 9–4)

Utvisningar: San Jose: 6 x 2 min, Detroit: 7 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 78,6%, istid 59.39, Detroit: Dominik Hasek 83,3%, istid 59.47

Johan Franzén, f, Detroit 0, 1, 2, 0, +1, 17.19

Som vanligt – är man nästan benägen att skriva – så handlade det mycket om svenskarna när Detroit Red Wings återigen tog en seger. Fyra av de sex målen på bortaplan mot San Jose Sharks gjordes av svenskar. Henrik Zetterberg gav gästerna ledningen, men i den andra perioden kom hemmalaget tillbaka från 0-2 till 2-2 innan Niklas Kronwall, Nicklas Lidström och Tomas Holmström avgjorde matchen innan den andra perioden var till ända. Sharks bjöd på ännu en krampaktig föreställning hemma i HP Pavilion där laget endast vunnit nio av 24 matcher. I den första perioden mäktade Sharks bara med ett skott på mål mot Dominik Hasek. Målvakten Evgeni Nabokov svarade för sin tredje tveksamma match i rad. Sharks back Sandis Ozolinsh, 35, passade fram till alla tre målen.