Minnesota–San Jose 2–3
(0–1, 0–1, 2–1)

Första perioden: 0–1 (17.38) Steve Bernier 10 (Joe Thornton, Milan Michalek)

Andra perioden: 0–2 (18.21) Kyle McLaren 1 (Milan Michalek, Joe Thornton)

Tredje perioden: 1–2 (3.37) Dominic Moore 1 (Stephane Veilleux, Kim Johnsson), 2–2 (15.22) Mark Parrish 9 (Marian Gaborik, Eric Belanger), 2–3 (15.32) Jonathan Cheechoo 5 (Doug Murray, Torrey Mitchell)

Skott: 21–25 (6–11, 7–9, 8–5)

Utvisningar: Minnesota: 1 x 2 min. San Jose: 3 x 2 min.

Publik: 18 568 (i Xcel Energy Center)

Målvakter: Minnesota: Niklas Bäckström 88,0%, istid 59.16 San Jose: Evgeni Nabokov 90,5%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 1, 0, 0, +1, 23.33
Doug Murray, b, San Jose 0, 1, 0, 0, +2, 19.01

San Jose Sharks
kommer knappt ihåg hur det känns att förlora på bortaplan längre. Mot Minnesota Wild kom Sharks tionde raka seger på bortais och den senaste förlusten på bortaplan är nu så långt bort i tiden som den 9 november. Segern innebär att Sharks nu är på tangerad andra plats i listan över flest bortasegrar i rad i NHL. Rekordet innehavs av Detroit Red Wings som mellan mars och april 2006 radade upp 12 raka segrar på bortaplan. Sharks har chansen att tangera rekordet då dom i mitten av januari beger sig till Anaheim och Phoenix. Segern i Xcel Energy Center satt dock hårt åt då Wild kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden. När högerforwarden Mark Parrish kvitterade till 2-2 efter 15.22 av slutakten exploderade den utsålda arenan, men bara tio sekunder senare tystades publiken då Jonathan Cheechoo kom igenom hemmaförsvaret och överlistade målvakten Niklas Bäckström.

- Vi jobbade hårt för kvitteringen och så blir det en konstig studs som dom avgör på. Det var ett tufft mål för oss, sa Bäckström till AP.

Backen Doug Murray, 27, var tillbaka i bortalaget efter att ha missat fyra matcher på grund av skada och han assisterade fram till segermålet. Den målgivande passningen var hans femte för säsongen.