Wednesday, January 23, 2008

NHL (48)...

San Jose-Chicago 3-2
(1-1, 2-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (04.49) Jack Skille 3 (Brent Sopel), 1-1 (13.39) Sandis Ozolinsh 3 (Craig Rivet, Joe Thornton), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2-1 (13.33) Joe Pavelski 10 (Christian Ehrhoff), spel 4 mot 5, 2-1 (15.58) Christian Ehrhoff 1 (Matt Carle, Patrick Marleau), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3-2 (11.18) Adam Burish 1 (Jacob Dowell)

Skott: 23-30 (8-10, 8-12, 7-8)

Utvisningar: San Jose: 7x2 min, Chicago: 10x2 min.

Publik: 17 136 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov %, istid, Chicago: Patrick Lalime %, istid

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 2, 0, 0, 19.26

San Jose hade fyra raka förluster inför nattens match - så segern var välbehövlig. Men den satt hårt inne när Chicago pressade på hårt i slutminuterna. Men närmare än Adam Burish 2-3-reducering (första NHL-målet) kom inte Blackhawks.
Stor anledning till det var målvakten Evegeni Nabokov som släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna. Men i natt dök han, simmade på isen, gjorde flera fina parader och fixade två poäng till San Jose som nu bara är två poäng efter Dallas i toppen av Pacific Division.