Wednesday, January 16, 2008

NHL (45)...

Phoenix–San Jose 5–3
(1–2, 2–1, 2–0)

Första perioden: 0–1 (4.42) Jonathan Cheechoo 6 (Joe Pavelski, Christian Ehrhoff), 1–1 (7.43) Shane Doan 13 (Peter Mueller, Ed Jovanovski), 1–2 (18.48) Joe Thornton 14 (Matthew Carle, Patrick Marleau) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (0.39) Ed Jovanovski 5 (Shane Doan, Peter Mueller) spel fem mot fyra, 3–2 (12.26) Mathias Tjärnqvist 2 (-), 3–3 (19.24) Curtis Brown 1 (Joe Pavelski, Joe Thornton)

Tredje perioden: 4–3 (0.49) Joel Perrault 5 (Peter Mueller, Ed Jovanovski), 5–3 (6.48) Shane Doan 14 (Joel Perrault, Peter Mueller)

Skott: 28–24 (10–5, 10–12, 8–7)

Utvisningar: Phoenix: 4 x 2 min, San Jose: 4 x 2 min.

Publik: 11 822 (i Jobing.com Arena)

Målvakter: Phoenix: Ilya Bryzgalov 87,5%, istid 59.58, San Jose: Evgeni Nabokov 82,1%, istid 58.33

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Mikael Tellqvist, mv, Phoenix reserv
Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 1, 0, +1, 16.52
Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 1, 0, 3, 0, +1, 15.50
Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 2, 0, -2, 16.27

San Jose Sharks vann de fyra första mötena denna säsong med Phoenix Coyotes och dom vann med den förkrossande målskillnaden 16-1. På tisdagskvällen tog dock Coyotes sin andra raka seger över Sharks och laget från Phoenix är nu på allvar med i kampen om en slutspelsplats i Western Conference. Segern var deras sjunde på de senaste nio matcherna. Det var en jämn och svängig match i Jobing.com Arena, men hemmalaget gick ifrån i den sista perioden efter mål av Joel Perrault och Shane Doan.

– Vi har mycket mer självförtroende nu än i början av säsongen och alla tror på systemet som vi spelar, sa Coyotes coach Wayne Gretzky.

Centern Peter Mueller, 19, noterades för tre målgivande passningar.