Thursday, February 28, 2008

NHL (63)...

Columbus-San Jose 2-4
(1-1, 1-3, 0-0)

Första perioden: 0-1 (07.28) Jonathan Cheechoo 19 (Joe Pavelski, Joe Thornton), spel 5 mot 4, 1-1 (14.56) David Vyborny 4 (Gilbert Brule)

Andra perioden: 2-1 (07.54) David Vyborny 5 (Jan Hejda, Rick Nash), 2-2 (10.51) Torrey Mitchell 10 (Matt Carle, Mike Grier), 2-3 (13.57) Jeremy Roenick 10 (Joe Thornton, Craig Rivet), spel 5 mot 4, 2-4 (18.52) Joe Pavelski 13 (Patrick Marleau, Brian Campbell)

Skott: 19-32 (6-7, 8-11, 5-14)

Utvisningar: Columbus: 5x2 min, 1x5 min, San Jose: 2x2 min, 1x5 min.

Publik: 16 029 (i Nationwide Arena)

Målvakter: Columbus: Pascal Leclaire 87,5%, istid 60.00, San Jose: Evgeni Nabokov 89,5%, istid 59.03

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Dick Tärnström, b, Columbus 0, 0, 0, 2, 0, 22.53
Fredrik Modin, f, Columbus 0, 0, 1, 0, +1, 16.36
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 1, 7, -1, 18.22

Matchen:

Efter drygt halva matchen ledde hemmalaget Columbus med 2-1. Åtta minuter senare stod det 2-4 och efter en mållös tredje period hade San Jose tagit sin 20:e bortaseger denna säsong. Med vinsten befäster Sharks också femteplatsen i Western Conference. För backen Brian Campbell, ny från Buffalo i går, var debuten i Sharks-tröjan positiv. Campbell var inne på isen när Jonathan Cheechoo gjorde 1-0 i power play och fick en passningspoäng när Joe Pavelski satte 4-2-målet.

– Jag hade roligt därute i kväll. Det var fint. Jag lutar mig tillbaka lite och läser spelet och ser vad jag kan och inte kan göra i systemet här, sa Brian Campbell till AP.

Den 28-årige backen spelade i 16 minuter och coachen Ron Wilson var nöjd med vad han såg.

– Han visade att han är en spelare, att han vill vara på isen hela tiden. Han rör sig bra med pucken och du kan se hans fart. Jag tror han kommer att vara till hjälp i vårt power play, sa Wilson.