NHL (54)...

San Jose–Columbus 2–1
(1–0, 0–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.34) Marcel Goc 3 (Jeremy Roenick, Jody Shelley)

Tredje perioden: 1–1 (7.13) Jason Chimera 11 (Michael Peca, Rostislav Klesla) spel fyra mot fyra.

Förlängningen: 2–1 (1.49) Joe Thornton 16 (Sandis Ozolinsh) spel fyra mot tre.

Skott: 22–32 (3–10, 2–16, 15–5, 2–1)

Utvisningar: San Jose: 5 x 2 min, 1 x 5 min, Columbus: 7 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 17 210 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 96,9%, istid 61.49, Columbus: Fredrik Norrena 90,9%, istid 61.49

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen

San Jose Sharks 32-årige målvakt Evgeni Nabokov var magnifik då han tog sin 30:e seger för säsongen. Nabokov räddade 31 skott och utan hans storspel hade nog gästande Columbus Blue Jackets avgjort matchen under de första två perioderna. I den andra perioden räddade han en straff från Blue Jackets storstjärna Rick Nash, men med 13 minuter kvar fick han kapitulera då Jason Chimera kvitterade i spel fyra mot fyra.

- Jag är med för att göra avgörande räddningar, sa den ödmjuke Nabokov till AP.

I förlängningen avgjorde hemmalaget efter en vunnen tekning i anfallszon. Som så många gånger förr var det Joe Thornton som var inblandad i matchavgörandet.