Friday, February 15, 2008

NHL (57)...

San Jose-Edmonton 2-3
(0-0, 1-2, 1-1)

Andra perioden: 0-1 (01.31) Ales Hemsky 15 (Sam Gagner, Dustin Penner), spel 5 mot 4, 0-2 (09.33) Kyle Brodziak 9 (Zack Stortini, Curtis Glencross), 1-2 (16.43) Joe Pavelski 12 (Marc-Edouard Vlasic, Milan Michalek)

Tredje perioden: 1-3 (03.33) Fernando Pisani 6 (Ethan Moreau), 2-3 (08.34) Mike Grier 7 (Craig Rivet), spel 4 mot 5.

Skott: 30-18 (8-6, 14-6, 8-6)

Utvisningar: San Jose: 6x2 min, Edmonton: 10x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 83,3%, istid 58.47, Edmonton: Mathieu Garon 93,3%, istid 59.53

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 1, 0, 0, 15.14

Fernando Pisani gjorde det avgörande 3-1-målet drygt tre minuter in i den sista perioden. På en passning från Ethan Moreau slog Pisani till med ett slagskott och pucken gick in mellan benskydden på San Joses målvakt Evgeni Nabokov.
Även om hemmalaget reducerade till 2-3 genom Mike Grier lyckades Edmonton hålla undan och ta andra raka segern. Målvakten Mathieu Garon räddade 28 skott och höll tätt på slutet när San Jose pressade som mest. Det var Garons 19:e seger för säsongen.