NHL (53)...

San Jose-Colorado 1-3
(0-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (10.24) Ben Guite 7 (Brett Clark, Ian Laperriere)

Andra perioden: 1-1 (05.53) Patrick Marleau 10 (Sandis Ozolinsh), spel 5 mot 4, 1-2 (12.51) T.J. Hensick 6 (Brett Clark, Jaroslav Hlinka), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1-3 (19.59) Jeff Finger 5 (-), spel 5 mot 6.

Skott: 31-25 (4-13, 16-5, 11-7)

Utvisningar: San Jose: 3x2 min, 1x5 min, Colorado: 3x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 087 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 91,7%, istid 58.30, Colorado: Jose Theodore 96,8%, istid 59.55

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen.

T.J. Hensicks power play-mål efter knappa 13 minuter av den andra perioden visade sig räcka till seger för Colorado. Hensick styrde in Brett Clarks skott efter bara sex sekunder spel i numerärt överläge.
Men på slutet var trycket tungt mot Jose Theodore i Colorado-målet. San Jose spelade med en extra utespelare i 80 sekunder och skapade flera chanser till kvittering. Istället kunde Jeff Finger sätta 3-1 i tom bur och Avalanche fick med sig två viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Målvakten Jose Theodore räddade totalt 30 skott i sin comeback. Han hade missat de tre senaste matcherna på grund av ryggproblem.