Sunday, February 10, 2008

Att Man Inte Lärt Sig Än...

Varför lär man sig aldrig ? Visserligen är det mindre frekvent och jag har bättrat mig det senaste, året ? Mer kanske eller mindre jag vet inte hur som helst så gick det över styr i förrgår. Jag drack inte lugnt och sansat, jag gick tillbaka till mina gammla vanor, hetsdrickning, visa att man kan dricka, är något slut tar man något nytt. Blir jag utmanad, någon som säger att jag dricker skit drinkar eller feg dricka måste jag nästan ta i och dricka något hårt. Det är en del av det som är jobbigt det andra är när man väl blir bakfull och man bara pajar hela dagen p.g.a. detta och man äter inte ordentligt och man bara slänger i sig massa skitmat, salta och feta saker för att återställa sig.

Jag vill inte behöva göra dessa saker, jag vill äta mindre chips, dricka mindre cola osv. jag vill vara nyttigare och sundare och vill inte skaffa mig mer laster. Hade ju planer förut på att skaffa vattenpipa men jag tror jag skall hoppa de för det känns som om risken finns att man inte bara kommer röka det någon gång då och då och sen kanske man verkligen börjar röka cigg, vilket jag nästan lyckats lägga av med helt eller alltså feströka eller snarare röka när jag dricker fast det är sällan ändå jag röker när jag dricker och köper inte direkt paket utan tattar av någon annan. Visst det är sällan och man kan väl unna sig skit för kroppen men samtidigt så kan jag likaväl bara avstå och leva sundare. Mitt mål är att få bättre kontroll och verkligen få det på den nivån att jag kanske dricker så sällan att jag likaväl kan bara sluta dricka också, eller tagit det så långt att jag kanske tar två-tre öl om ens de på en fest OM jag känner för det.

Jag känner att mitt problem fortfarande är att jag ibland lyckas dra med på att dricka och sedan att det går över styr och att man sen har ångest dagen efter eller mår dåligt över det. Jag vill bara ha ännu bättre kontroll över mitt drickande och chipsätande och vad det än kan vara för att visa mig själv att jag har självkontroll och har ett tillräckligt starkt självförtroende att kunna säga nej.

No comments: