Monday, February 18, 2008

NHL (58)...

NY Rangers–San José 3-1
(1-1, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (3.31) Jonathan Cheechoo 15 (Joe Thornton, Milan Michalek), 1-1 (11.34) Ryan Callahan 4 (Chris Drury, Brendan Shanahan)

Andra perioden: 2-1 (5.44) Chris Drury 19 (Scott Gomez, Martin Straka) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-1 (19.58) Ryan Callahan 5 (Martin Straka, Fedor Tyutin) spel fem mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 33-30 (13-11, 11-7, 9-12)

Utvisningar: NY Rangers: 1 x 2 min, San José: 3 x 2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden)

Målvakter: NY Rangers: Henrik Lundqvist 96,7% istid 59.52 (29 räddningar), San José: Evgeni Nabokov 93,8 % istid 58.58 (31 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San José 0, 0, 1, 0, 0, 16.39

New York Rangers och Henrik Lundqvist kan se tillbaka på en lyckad helg hemma i Madison Square Garden. Ett dygn efter knocken på Buffalo fick San José se sig besegrat i ”The Big Apple”. Sharks, som gjorde sitt första besök i världsmetropolen sedan 2002, gjorde matchens första mål efter att Lundqvist stött in Jonathan Cheechoos avslut med klubbskaftet tidigt i matchen. Joe Thornton tilldelades en assist på målet – hans 500:e i NHL-sammanhang.

– Det kändes som att det skulle bli en bra kväll för oss. Vi var runt målet hela tiden och skapade chanser, vi avslutade bara inte tillräckligt bra, säger Thornton till AP.

Centerstjärnans spådom visade sig felaktig. Rangers tog över matchen. Och det var Chris Drury som ledde attacken.

Amerikanen spelade fram till Ryan Callahans 1-1-mål och sköt på egen hand 2-1 under ett powerplay i den andra perioden. San José pressade på under andra halvan av matchen, men Henrik Lundqvist spelade lugnt och gav sällan upp några onödiga returer.

Ryan Callahan blev tvåmålsskytt när han en dryg sekund före slutsignalen skickade in 3-1 i tom kasse.

– Det var verkligen en tuff match, speciellt att spela mot ett stort, fysiskt och talangfullt lag. Det var ett bra test för oss och vi stod verkligen upp på ett bra sätt, säger veteranen Brendan Shanahan.

I San José gjorde svenske backen Douglas Murray comeback efter att ha missat fem matcher med en höftskada. New York Rangers förlängde innan matchen kontraktet med sin ryske back Fedor Tyutin. Även backkollegan Daniel Girardi har belönats med en förlängning.