Wednesday, February 13, 2008

NHL (56)...

San Jose-Calgary 3-4
(1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (04.20) Daymond Langkow 22 (Owen Nolan, Kristian Huselius), 1-1 (11.40) Marcel Goc 4 (Jody Shelley, Marc-Edouard Vlasic)

Andra perioden: 1-2 (02.01) Mark Smith 1 (Matthew Lombardi), 2-2 (19.27) Milan Michalek 19 (Craig Rivet, Jonathan Cheechoo), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 3-2 (08.33) Pat Rissmiller 7 (Mike Grier, Torrey Mitchell), 3-3 (19.10) Dion Phaneuf 11 (-), spel 5 mot 4.

Förlängning: 3-4 (04.35) Jarome Iginla 34 (Dion Phaneuf)

Skott: 43-18 (18-5, 13-6, 9-5)

Utvisningar: San Jose: 3x2 min, Calgary: 7x2 min.

Publik: 17 269 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 77,8%, istid 64.35, Calgary: Miikka Kiprusoff 93,0%, istid 63.52

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 0, 2, 0, 23.17
Kristian Huselius, f, Calgary 0, 1, 0, 2, -1, 17.40

Men minuten kvar att spela ledde fortfarande hemmalaget San Jose med 3-2. Då, med 49,8 sekunder kvar, kvitterade Dion Phaneuf i spel sex mot fyra med en hemmaspelare på utvisningsbänken och målvakten Miikka Kiprusoff ersatt med en extra utespelare. Och i förlängningen kom även Calgarys segermål. Denna gång med Phaneuf som passningsläggare till lagets skyttekung Jarome Iginla som med ett direktskott överlistade hemmalagets, för kvällen mindre lyckade, målvakt Evgeni Nabokov. Calgary var inte värda segern sett till matchbilden. San Jose vann skotten med 43-18 och borde avgjort matchen redan i de två första perioderna. Men finländske målvakten Miika Kiprusoff räddade 40 av dessa skott och blev tillsammans med Dion Phaneuf Calgarys hjälte.