NHL (59)...

New York Islanders – San Jose Sharks 3–2
(0–0, 0–1, 3–1)

Andra perioden: 0–1 (2.19) Marcel Gok 5 (Jeremy Roenick, Jodu Shelley).

Tredje perioden: 0–2 (2.14) Joe Thornton 17 (Milan Michalek, Craig Rivet), 1–2 (3.22) Andy Hilbert 7 (Josef Vasicek, Bill Guerin), 2–2 (4.21) Mike Comrie 18 (Bill Guerin, Andy Hilbert), 3–2 (11.19) Freddy Meyer 2 (Sean Bergenheim, Aaron Johnson)

Skott: 21-30 (5–7, 4–12, 12–11)

Utvisningar: New York: 9x2, San Jose: 9x2, 1x5, 1x10.

Publik: 16 234 ( i Nassau Veterans Memorial Coliseum)

Målvakter: New York: Rick DiPietro 93,3 %, istid 60.00, San Jose: Jevgenij Nabokov, 85 %, istid 49.43. Thomas Greiss 100 %, istid 9.36.

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Inga svenskar på isen.

Matchen:

San Jose tog tidigt i den tredje perioden ledningen med 2–0. I det läget trodde många på seger för gästerna. Men hemmalaget New York Islanders kom tillbaka starkt. Bara 1,08 senare reducerade Andy Hilbert efter ett passivt agerande av San Jose-försvaret. Och bara 59 sekunder efter det fintade förre Färjestadsspelaren Mike Comrie upp Kyle McLaren på läktaren och snärtade in kvitteringen.

Med nio minuter kvar avgjorde Freddy Meyer med ett skott som Nabokov borde ha tagit. Nabokov tvingades ledas av isen i den andra perioden efter att ha blivit knockad av en puck i ansiktet. Men målvakten kom tillbaka i slutakten. Kanske var han groggy vid de tre baklängesmålen.