San Jose - Dallas (0-3) Kvartsfinal 3...

Dallas-San José 2-1
(0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (19.25) Patrick Marleau 3 ( - ) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 1-1 (0.47) Sergej Zubov 1 (Mikie Ribeiro, Brad Richards) spel fem mot tre.

Overtime: 2-1 (4.37) Mattias Norström 2 (Mike Ribeiro, Matt Niskanen).

Skott: 29-20 (6-6, 9-7, 9-4, 5-3).

Utvisningar: Dallas: 4 x 2 min, San José: 4 x 2 min.

Publik: 18 532 (i American Airlines Center).

Målvakter: Dallas: Marty Turco 95 % istid 64.37 (19 räddningar), San José: Jevgenij Nabokov 93,1 % istid 64.35 (27 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Mattias Norström, b, Dallas 1, 0, 2, 0, +1, 17.21
Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 16.32
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 2, 0, 0, 17.29
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 1, 0, 0, 15.14
Douglas Murray, b, San José 0, 0, 0, 0, 0, 10.30

Av alla osannolika övertidshjältar I slutspelet kan Mattias Norström vara den största. I natt sköt den 35-årige backkämpen Dallas Stars till en näst intill ointaglig 3-0-ledning i matcher över San José Sharks.
Veteranens 2-1-mål 4.37 in i förlängningen tillkom efter att Mike Ribeiros passningsförsök in framför mål styrts upp till blålinjen. Där snappade Norström upp pucken och lyckades överrumpla en skymd Jevgenij Nabokov i San José-målet med ett snabbt skott. Målet var Norströms andra i årets slutspel – och andra totalt på 49 Stanley Cup-matcher. Detta innebär att Dallas kan slå ut San José redan i natt, då den fjärde matchen spelas i American Airlines Center.

Annars var det gästande San José som tog hem första perioden. En slarvig passning av Sergej Zubov under ett powerplay sent i första perioden gav Sharks kapten Patrick Marleau ett friläge som resulterade i 1-0. Zubov revanscherade sig när han sköt 1-1 i spel fem mot tre tidigt i den tredje perioden. Detta sedan lagkaptenen Brenden Morrow gjort ett uppoffrande arbete framför Nabokov i målet. Efter matchen meddelade Dallas att de skrivit ett nytt tvåårskontrakt med superpesten Steve Ott, som varit synnerligen effektiv i sin roll att krypa under huden på motståndarna i årets slutspel.