Monday, April 14, 2008

San Jose - Calgary (1-2) Åttondelsfinal 3...

Calgary – San Jose 4-3
(1-3, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (01:31) Ryane Clowe 3 (Joe Thornton), spel fem mot fyra, 0-2 (03:19) Patrick Marleau 1 (Ryane Clowe, Joe Pavelski), 0-3 (03:33) Douglas Murray 1 (Jonathan Cheechoo), 1-3 (13:22) Jarome Iginla 1 (Dion Phaneuf, Adrian Aucoin), spel fem mot fyra

Andra perioden: 2-3 (10:14) Daymond Langkow 1 (Jarome Iginla, Owen Nolan), spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-3 (01:18) Dion Phaneuf 3 (Kristian Huselius, Owen Nolan), 4-3 (16:15) Owen Nolan 1 (Alex Tanguay, Cory Sarich)

Skott: 25-27 (4-8, 10-9, 11-10)

Utvisningar: Calgary: 5x2 min, San Jose: 3x2 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miikka Kiprusoff 40% (2 räddningar), istid 3:33 Calgary: Curtis Joseph 100% (22 räddningar), istid 56:27, San Jose: Jevgenij Nabokov 84,0% (21 räddningar), istid 58:48

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Kristian Huselius, f, Cal, 0, 1, 0, 0, +1, 11:38
Marcus Nilsson, f, Cal, 0, 0, 0, 0, 0, 6:29
Douglas Murray, b, SJ, 1, 0, 1, 0, +1, 17:56

Ibland kan det vara värt mödan att kliva upp i ottan för att kolla på ishockey. Calgary – San Jose, en match som började klockan fyra i morse, innehöll det mesta man kan begära av ishockeyunderhållning. Många mål, tuffa tacklingar och en sagolik vändning av hemmalaget Calgary. San Jose såg ut att ha avgjort matchen redan efter 3:33, då svenske backen Douglas Murray gjorde 3-0 för gästerna. Det var de snabbaste tre målen från matchstart i klubbens historia och det tvingade fram ett målvaktsbyte hos Calgary. Veteranmålvakten Curtis Joseph kom in istället för Miikka Kiprusoff och 40-åringen spikade igen buren totalt.

Tack vare mål av Daymond Langkow och Jarome Iginla hade Sharks ledning krympt till ett mål inför tredje perioden. Väl där tog det bara 78 sekunder innan Dion Phaneuf satte kvitteringen. Calgarys vändning blev sedan komplett när veteranen Owen Nolan satte 4-3 med 3:45 kvar att spela. I och med segern har Calgary satt rejäl press på storfavoriterna San Jose och leder nu med 2-1 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag i Calgary. Calgary leder med 2-1 i matcher.