Saturday, April 26, 2008

San Jose - Dallas (0-1) Kvartsfinal 1...

San José–Dallas 2-3
(0-0, 1-2, 1-0, 0-1)

Andra perioden: 1-0 (4.50) Milan Michalek 1 (Joe Thornton, Brian Campbell), 1-1 (6.06) Mike Modano 3 (Mike Ribeiro) spel fem mot fyra, 1-2 (9.09) Brenden Morrow 4 (Mike Ribeiro, Matt Niskanen).

Tredje perioden: 2-2 (16.58) Jonathan Cheechoo 4 (Torrey Mitchell, Matt Carle).

Overtime: 2-3 (4.39) Brenden Morrow 5 (Mattias Norström, Stephane Robidas).

Skott: 27-18 (10-2, 9-8, 8-5, 0-3).

Utvisningar: San José: 5 x 2 min, Dallas: 4 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 83,3% istid 64.39 (15 räddningar), Dallas: Marty Turco 92,6 % istid 64.38 (25 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San José 0, 0, 1, 0, 0, 18.05
Mattias Norström, b, Dallas 0, 1, 0, 2, +1, 21.09
Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 1, 0, -1, 19.37
Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 17.27
Joel Lundqvist, f, Dallas 0, 0, 0, 0, 0, 13.06

Dallas fortsätter att trivas mot Västkustlagen i Stanley Cup-slutspelet. Efter att ha skrotat de regerande Stanley Cup-mästarna Anaheims säsong inledde man i natt serien mot San José med en övertidsseger på bortais.
Lagkaptenen Brenden Morrow blev stor matchhjälte när han prickade in segermålet efter Mattias Norströms precisa passning, 4.39 in i förlängningen. Samme Morrow hade gett Stars ledningen med 2-1 i mitten av den andra perioden. Det gjorde att San José fick jaga en kvitteringen hela den tredje perioden. Jakten blev också lyckad. Med drygt tre minuter kvar att spela forcerade Jonathan Chechoo in 2-2 efter att ha vunnit kampen om pucken med Dallasbacken Stephane Robidas. Robidas fick sin revansch i förlängningen. Det var ett offensivt initiativ från den franskkanadensiske backen som ledde fram till segermålet. 31-åringen tog sig en svängom i offensiv zon innan han spelade upp pucken till Mattias Norström på blålinjen. Den svenske backen hittade Brenden Morrow med en snabb diagonalpassning. Direktskottet från kaptenen var hårt och överlistade San José-målvakten Evgeni Nabokov, som kommit ur position i den hårda trafiken framför målgården.