NHL (80)...

San Jose – Los Angeles 5-2
(1-0, 2-2, 2-0)

Första perioden: 1-0 (19:49) Mike Grier 9 (Patrick Rissmiller, Kyle McLaren)

Andra perioden: 1-1 (00:57) Patrick O'Sullivan 21 (-), spel fyra mot fem, 2-1 (02:03) Patrick Marleau 18 (Jeremy Roenick, Brian Campbell), spel fem mot fyra, 2-2 (06:56) Raitis Ivanans 5 (Alexander Frolov, Derek Armstrong), 3-2 (14:06) Milan Michalek 24 (Joe Thornton, Ryane Clowe)

Tredje perioden: 4-2 (16:30) Curtis Brown 5 (Jody Shelley), 5-2 (18:59) Brian Campbell 8 (Matt Carle, Patrick Marleau), spel fem mot tre

Skott: 34-18 (13-3, 9-9, 12-6)

Utvisningar: San Jose: 2x2 min, 1x5 min, Los Angeles: 7x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 88,9% (16 räddningar), istid 59:58, Los Angeles: Erik Ersberg 85,3% (29 räddningar), istid 60:00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, SJ, 0, 0, 1, 0, +1, 20:50
Erik Ersberg, mv, LA, se ovan

San Joses målvakt Jevgenij Nabokov är på rekordjakt. I natt tog han sin 46:e seger för året och med två matcher kvar har han chans att tangera NHL-rekordet på 48. Det rekordet sattes i fjol av Martin Brodeur.
Trots att slutspelsklara San Jose vilade Jonathan Cheechoo, Craig Rivet och Devin Setoguchi var de överlägsna Los Angeles, som faktiskt vann årets första tre matcher i ”hajtanken” tidigt på säsongen. Men den här gången blev det en klar 5-2-seger för hemmalaget. Erik Ersberg hade en mindre rolig afton i Kings-målet och släppte in fem mål på 34 skott. Svensken fick ibland dålig hjälp av sitt försvar. Sharks 4-2-mål kom efter att hans backar misslyckats två gånger med att rensa pucken ur den egna zonen. I och med segern har San Jose fortfarande chansen att komma ikapp Detroit Red Wings, som leder NHL. Sharks har tre poäng att ta in på två matcher.