Friday, April 18, 2008

San Jose - Calgary (3-2) Åttondelsfinal 5...

San Jose-Calgary 4-3
(0-0, 2-1, 2-2)

Andra perioden: 0-1 (04.03) Jarome Iginla 3 (Kristian Huselius, Dion Phaneuf), spel 5 mot 3, 1-1 (11.32) Joe Pavelski 2 (Christian Ehrhoff, Craig Rivet), spel 5 mot 4, 2-1 (18.07) Patrick Marleau 2 (Joe Thornton, Brian Campbell).

Tredje perioden: 3-1 (04.52) Jonathan Cheechoo 2 (Joe Pavelski, Ryane Clowe), 4-1 (08.22) Jonathan Cheechoo 3 (Patrick Marleau), 4-2 (09.06) Daymond Langkow 2 (Alex Tanguay, Dion Phaneuf), spel 5 mot 4, 4-3 (18.43) David Moss 1 (Jarome Iginla, Craig Conroy).

Skott: 26-36 (5-11, 14-16, 7-9)

Utvisningar: San Jose: 5x2 min. Calgary: 3x2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Jevgenij Nabokov 91,7%, istid 60.00, Calgary: Miikka Kiprusoff 84,6%, istid 58.53

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid
Douglas Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, -1, 21.05
Anders Eriksson, b, Calgary 0, 0, 0, 0, 0, 23.34
Kristian Huselius, f, Calgary 0, 1, 1, 0, 0, 10.55

Två mål av Jonathan Cheechoo i den tredje perioden gav San Jose matchboll mot Calgary. Checechoo gjorde 3-1 samt 4-1 och trots en intensiv press från Flames resten av perioden lyckades hemmalaget hålla undan och vinna med 4-3.
4-1-målet kom i ett två mot ett-läge där Patrick Marleu med en härlig passning hittade Cheechoos klubba. Marleu var också den som gav San Jose ledningen med 2-1 i slutet av den andra perioden.

– Det är bara fint att få bidra. I slutspelet måste alla bidra på sitt sätt, om det är i målprotokollet eller genom att blockera ett skott. Vad det än är så är det dags att spela alla kort, sa Jonathan Cheechoo.

Men det var bortalaget som vann skotten (36-26) och som även tog ledningen när Kristian Huselius passade fram Jarome Iginla till dennes tredje slutspelsmål.

– Det var mycket bättre i kväll än i den förra matchen. Oturligt nog räckte det inte, men vi kommer att omgruppera och vara redo för match sex, sa Jarome Iginla.

Nu har San Jose, efter två raka segrar, 3-2 i matcher och kan avgöra i Calgary redan på söndag. Om inte så återvänder lagen till ”Shark Tank” på tisdag för en sjunde och avgörande match.