Monday, April 28, 2008

San Jose - Dallas (0-2) Kvartsfinal 2...

San Jose–Dallas 2–5
(1–1, 1–0, 0–4)

Första perioden: 1–0 (10.13) Joe Pavelski 4 (Craig Rivet, Jonathan Cheechoo) spel fem mot fyra, 1–1 (15.37) Mike Ribeiro 3 (Brenden Morrow, Mattias Norström).

Andra perioden: 2–1 (14.54) Milan Michalek 2 (Brian Campbell, Craig Rivet).

Tredje perioden: 2–2 (0.32) Brad Richards 2 (-), 2–3 (3.39) Mike Modano 4 (Sergei Zubov, Brad Richards) spel fem mot fyra, 2–4 (13.55) Niklas Hagman 1 (Brad Richards, Loui Eriksson), 2–5 (18.45) Niklas Hagman 2 (Brad Richards) spel fem mot sex, öppet mål.

Skott: 31–26 (14–10, 10–7, 7–9).

Utvisningar: San Jose: 4 x 2 min, Dallas: 6 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 84,0%, istid 57.15 (24 räddningar) San Jose: Brian Boucher, istid 2.08 (0 räddningar), Dallas: Marty Turco 93,5%, istid 60.00

Nicklas Grossman, b, Dallas 0, 0, 0, 2, +1, 19.29

Efter att ha förlorat match ett på hemmaplan var pressen stor på San Jose Sharks att vinna match två mot Dallas Stars. Stars inledde bra och fick också matchens fem första power play-lägen. Laget utnyttjade det tredje då Sergei Zubov satt utvisad och centern Joe Pavelski styrde in pucken över axeln på Marty Turco i gästernas mål. Mike Ribeiro kvitterade, men Sharks hade ledningen med 2-1 inför den tredje perioden. Publiken eldade på hemmalaget, men fick en riktig kalldusch efter 32 sekunder av den tredje perioden då Joe Pavelski föll på blålinjen och tappade pucken till Brad Richards som överlistade Evgeni Nabokov för kvitteringen. Tre minuter senare tog gästerna ledningen då veteranen Mike Modano, 37, satte 3-2. Stars spelade smart i den tredje perioden och Sharks skapade inte många mållägen. När sedan finländaren Niklas Hagman slog in 4-2 med sex minuter kvar lämnade tusentals supportrar arenan. I och med segern har Stars kopplat ett starkt grepp om serien när den nu vänder till Dallas för de två nästkommande matcherna. Match tre spelas på tisdag kväll och nu gäller det för Sharks att visa att dom var NHL:s bästa bortalag i grundserien.